اینترنت و شبکه

خبر اول

رگولاتوری

July 5, 2025
2:27 شنبه، 14ام تیرماه 1404
کد خبر: 196456

معاون وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت، عادلانه و همگانی حق همه مردم است و ما قاطعانه با هر شکل از اینترنت طبقاتی مخالفیم

ICTna.ir – معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات میگوید “اینترنت باکیفیت، عادلانه و همگانی، حق همه مردم است و ستون فقرات اقتصاد دیجیتال. هرگونه سیاست توسعه‌ای، باید بر پایه عدالت در اتصال بنا شود، نه بر امتیازدهی محدود”. وی در ادامه تاکید کرد “ما قاطعانه با هر شکل از اینترنت طبقاتی مخالفیم”.

به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، احسان چیت ساز در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) در پاسخ به کاربری که او را خطاب قرارداده بود و پرسیده بود “آقای چیت‌ساز وقتی خود شما اشاره کردی بقیه آدرس‌ها آدرس غلطه، چرا از طرف انجمن بلاک‌چین و… داره لیست آی پی برای وایت لیست شدن جمع‌آوری می‌شه به همراه نامه رسمی شرکت ها خطاب به آقای اکبری که تحویل دبیرخانه زیرساخت بشه. چرا وزارت شما در مسیر همین آدرس‌های غلط داره حرکت می‌کنه؟” گفت: اینترنت باکیفیت، عادلانه و همگانی، حق همه مردم است و ستون فقرات اقتصاد دیجیتال. هرگونه سیاست توسعه‌ای، باید بر پایه عدالت در اتصال بنا شود، نه بر امتیازدهی محدود. ما قاطعانه با هر شکل از اینترنت طبقاتی مخالفیم!”

اشاره این کاربر به توییت قبلی چیت ساز بود که با انتشار اسکرین شات استوری دختر شهید شادمانی نوشته بود “وقتی سردار شهید شادمانی موبایل نداشت و همه پروتکل‌های امنیتی رعایت شده بود، آدرس غلط یعنی ردپایی هست که نباید دیده شود.

وی در پایان آن توییت هشتگ های #آدرس_غلط #صداوسیما #امنیت_ملی و #پاسخ_شفاف را درج کرده بود.

همچنین چیت ساز در ادامه پاسخ خود به این کاربر، به پاسخ مدیرعامل شرکت ارتباطات در این خصوص نیز ارجاع داده که گفته بود “شرکت زیرساخت هیچ هماهنگی با هیچ انجمنی برای وایت کردن IP های برخی کاربران یا کسب و کارها انجام نداده است”.

در آن پاسخ توییتری، بهزاد اکبری با بیان این مطب تصریح کرده بود “با پیگیری‌های انجام شده پروتکل‌های استاندارد از امروز در دسترس همه قرار گرفته است”.

معاون وزیر ارتباطات، رئیس هییت مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) در پاسخ به کاربری که او را خطاب قرارداده و با انتشار تصویری از گروه تلگرامی خودتنظیم گری انجمن بلاکچین که اعلام داشته بود پیرو هماهنگی با شرکت ارتباطات زیرساخت هر شرکت میتواند سه آدرس IP را برای قرارگرفتن در وایت لیست اعلام نماید و پرسیده بود “جناب آقای اکبری این «هماهنگی» شما با شرکت‌ها برای وایت‌لیست کردن IP دقیقاً با چه منطقی انجام شده؟ فریلنسرها، استارتاپ‌های مستقل و مردم عادی باید در تحریم بمونن؟ واقعاً قراره اینترنت بشه امتیاز خاص‌؟” گفت: شرکت زیرساخت هیچ هماهنگی با هیچ انجمنی در این خصوص انجام نداده است، ضمن اینکه با پیگیری‌های انجام شده پروتکل‌های استاندارد از امروز در دسترس همه قرار گرفته است.

 

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.