هوش مصنوعی

December 10, 2025
13:40 چهارشنبه، 19ام آذرماه 1404
کد خبر: 208043

تولیدکنندگان محتوای هندی شریک درآمد OpenAI و گوگل

منبع: ایسنا

یک پنل دولتی هند پیشنهاد کرد که شرکت‌های هوش مصنوعی باید سهمی از درآمد خود را به تولیدکنندگان محتوا به دلیل استفاده از محتوای آنها در آموزش مدل‌های هوش مصنوعی، بپردازند.

این اقدام برای شرکت‌هایی مانند «اوپن‌ای‌آی» (OpenAI) و گوگل که از دسترسی آزاد به داده‌های عمومی حمایت می‌کنند، عقب‌گرد محسوب می‌شود و در حالی صورت می‌گیرد که دولت‌ها در سراسر جهان به سرعت در حال تدوین مقرراتی برای حل اختلافات در حق امتیاز مولف مرتبط به هوش مصنوعی هستند. شرکت‌های هوش مصنوعی نیز می‌گویند که از مطالب تولید شده صاحبان محتوا به طور منصفانه استفاده می‌کنند.

طبق گزارش منتشر شده این نهاد دولتی که کار خود را از آوریل شروع کرد، شرکت‌های هوش مصنوعی باید بتوانند برای آموزش به محتوای هندی دسترسی داشته باشند، اما باید حق امتیاز مولف را به نهاد مرکزی نماینده دارندگان حق امتیاز بپردازند.

طرح پیشنهادی در هند، نشان‌دهنده تفاوت شدید با حوزه‌های قضایی مانند آمریکا است که غول‌های هوش مصنوعی می‌گویند آموزش مدل‌های مبتنی بر داده‌های عمومی، استفاده منصفانه است و نباید برای آن هزینه‌ای دریافت شود.

صنعت و عموم مردم، ۳۰ روز فرصت دارند تا طرح ارائه شده مقامات دولتی هند را به چالش بکشند.

شرکت «اوپن‌ای‌آی» درگیر دادگاهی شده که به دلیل اتهامات خبرگزاری هندی (ANI) در مورد استفاده از محتوای دارای حق امتیاز، آغاز شده است. این شرکت بارها هرگونه تخلف را رد کرده و گفته که استفاده‌اش از محتوای آنلاین، استفاده منصفانه بوده است.

در حالی که ژاپن به شرکت‌های هوش مصنوعی معافیت‌های گسترده‌ای برای استفاده از چنین محتوایی می‌دهد، اتحادیه اروپا قوانین سختگیرانه‌تری دارد که به صاحبان محتوا اجازه می‌دهد مانع از چنین استفاده‌ای شوند.

این پنل هندی، مدل «مشارکت نکردن در آموزش هوش مصنوعی را ناکارآمد خواند و اعلام کرد این مدل، تولیدکنندگان محتوا را به طور ناعادلانه‌ای مجبور می‌کند تا کار خود را در مجموعه داده‌های عظیم هوش مصنوعی شناسایی کنند، اما بر اساس قانون پیشنهادی این نهاد، اگر کار آنها توسط پلتفرم‌های هوش مصنوعی استفاده شود، می‌توانند وجوهی را مطالبه کنند.

خبرگزاری رویترز گزارش کرد، نهاد تاثیرگذار صنعت فناوری (ناسکام) که گوگل و مایکروسافت را در میان اعضای خود دارد با این مورد مخالفت کرده و در نظرات خود به این نهاد دولتی هندی گفته است که هزینه اجباری معادل مالیات یا باج‌گیری بر نوآوری است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.