اپراتورها

بازار سرمایه

تلفن همراه

خبر اول

February 18, 2026
10:09 چهارشنبه، 29ام بهمنماه 1404
کد خبر: 211893

نتایج مالی ناامیدکننده وودافون علیرغم رشد آلمان

ICTna.ir – وودافون در اعلام نتایج مالی سه‌ماهه سوم خود در روز پنجشنبه، تصویری بسیار مثبت از رشد در آلمان و پیشرفت در پروژه ادغام خود در بریتانیا ارائه داد. اما بازار واکنش خوبی نشان نداد. اعداد و ارقام کمتر از انتظارات بودند و قیمت سهام این شرکت در پی انتشار این گزارش مالی سه ماهه، به شدت سقوط کرد.

به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، کاهش بیش از ۵ درصدی قیمت سهام این گروه مخابراتی، غافلگیرکننده بود؛ ارقام اصلی آن قوی به نظر می‌رسند و در مسیر رسیدن به بالاترین حد پیش‌بینی سالانه خود هستند. اما در حالی که این شرکت به وضوح تحت رهبری مارگاریتا دلا واله در مسیر صعودی قرار دارد، تحلیلگران انتظار داشتند که در سه ماهه اخیر، اندکی بیشتر باشد.

همه نگاه‌ها به آلمان بود که مدتی بر آمار ودافون تأثیر گذاشته بود، اما در فصل‌های اخیر نشانه‌هایی از بهبود اوضاع را نشان داده اسددت.

درآمد خدمات در آلمان در سه‌ماهه اکتبر-دسامبر نسبت به سال گذشته 0.7 درصد افزایش یافت و به 2.7 میلیارد یورو رسید، که افزایشی بزرگتر از آنچه این شرکت مخابراتی در سه‌ماهه دوم ثبت کرد، زمانی که رشد برای اولین بار در تاریخ اخیر مثبت بود. این شرکت این رشد را به تقاضای قوی برای خدمات دیجیتال در بخش تجاری خود و افزایش دد’/رآمد عمده‌فروشی موبایل، ناشی از تکمیل مهاجرت مشتریان رقیب 1&1 به شبکه خود در طول این سه‌ماهه، نسبت داد. فشار ARPU موبایل تأثیر منفی بر درآمد خالص داشت، اما در کل اعداد همچنان رو به افزایش بودند.

با این حال، تحلیلگرانی که توسط بلومبرگ مورد نظرسنجی قرار گرفتند ، انتظار داشتند که رشد از مرز ۱ درصد فراتر رود، که بدون شک تا حدودی کاهش قیمت سهام را توضیح می‌دهد.

آلمان یک بازار کلیدی برای وودافون است که در چند سال گذشته برخی از دارایی‌های دردسرساز خود – به عنوان مثال اسپانیا و ایتالیا – را فروخته است.

همچنین تمرکز زیادی روی بریتانیا دارد، جایی که ادغامش با Three که در ژوئن سال گذشته تکمیل شد، همچنان تحت بررسی دقیق است.

بر اساس داده‌های ارگانیک، درآمد خدمات در بریتانیا با ۰.۵ درصد کاهش به حدود ۲ میلیارد یورو رسید که ناشی از کاهش ۱.۸ درصدی درآمد خدمات تلفن همراه بود؛ درآمد خدمات ثابت به صورت ارگانیک ۴.۸ درصد رشد داشت. وودافون اعلام کرد که این کاهش قابل پیش‌بینی بود و منعکس‌کننده «مقایسه‌های قوی سال قبل است که حرکت تجاری خوب مداوم در هر دو بخش مصرف‌کننده و عمده‌فروشی را جبران می‌کند».

همچنین این موضوع، کاهش قابل توجه تعداد مشتریان را مثبت جلوه داد. وودافون تری در سه ماهه سوم، ۷۳۰۰۰ مشتری قراردادی تلفن همراه خود را از دست داد، که عمدتاً به دلیل قطع ارتباط سیم‌کارت‌های تجاری بسیار کم‌ارزش بود. وودافون اعلام کرد که سه مشتری بریتانیایی همچنان از دست رفته‌اند، اما با این وجود اصرار داشت که وفاداری مشتری بهبود یافته است، که به نظر می‌رسد نوعی تناقض است.

برندهای پیش‌پرداخت آن رشد کردند، در حالی که مشتریان اینترنت پرسرعت ثابت ۶۴۰۰۰ نفر و تعداد حساب‌های دسترسی بی‌سیم ثابت ۱۱۰۰۰ نفر افزایش یافت.

آلمان و بریتانیا تا حدودی بزرگترین سهم را در درآمد گروه ودافون دارند، اما بخش عمده‌ای از رشد آن در جای دیگری، یعنی در ترکیه و در کسب‌وکارهای آفریقایی آن، حاصل می‌شود.

به این ترتیب، درآمد خدمات گروهی با ۵.۴ درصد رشد ارگانیک به ۸.۵ میلیارد یورو رسید، در حالی که سود خالص این شرکت مخابراتی به ۱۰.۵ میلیارد یورو افزایش یافت. EBITDAaL تعدیل‌شده با ۲.۳ درصد افزایش ارگانیک به ۲.۸ میلیارد یورو رسید و از ابتدای سال تاکنون با ۵.۳ درصد افزایش به ۲.۸ میلیارد یورو رسید.

دلا واله در بیانیه‌ای کوتاه همراه با این اعداد گفت: «با نگاه به آینده، ما در مسیر دستیابی به بالاترین حد پیش‌بینی‌شده خود از نظر سود و جریان نقدی هستیم.» وودافون برای درآمد ۱۱.۳ تا ۱۱.۶ میلیارد یورو و جریان نقدی آزاد تعدیل‌شده ۲.۴ تا ۲.۶ میلیارد یورو هدف‌گذاری کرده است.

باز هم، اعداد مثبت به نظر می‌رسند اما تحلیلگران ناامید شدند. کسانی که بلومبرگ با آنها صحبت کرد، انتظار داشتند EBITDA تعدیل‌شده ۲.۹۸ میلیارد یورو باشد.

همه این‌ها اساساً به این معنی است که اگرچه پروژه نوسازی دلا واله در حال پیشرفت است، اما هنوز در حال انجام است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.