اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 29, 2026
13:56 چهارشنبه، 9ام اردیبهشتماه 1405
کد خبر: 216464

ویدئو: گوگل ترنسلیت ۲۰ ساله شد

منبع: زومیت

گوگل ترنسلیت در بیستمین سالگرد تولد خود، قابلیت جدیدی برای تمرین تلفظ با هوش مصنوعی به اپلیکیشن اندرویدی خود اضافه کرد.
سرویس گوگل ترنسلیت در تاریخ ۲۸ آوریل ۲۰۰۶ (۸ اردیبهشت ۱۳۸۵) راه‌اندازی شد. اکنون گوگل برای گرامیداشت بیستمین سالگرد این سرویس، ابزار جدیدی را برای تمرین تلفظ به نسخه‌ی اندروید اپلیکیشن ترنسلیت اضافه کرده است.

تمرین تلفظ همواره یکی از پردرخواست‌ترین ویژگی‌های کاربران از گوگل ترنسلیت بوده است. اکنون پس از دریافت ترجمه می‌توانید دکمه‌ی Practice را برای تمرین تلفظ لمس کنید. این ویژگی در کنار قابلیت‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی «درک و پرسش» قرار می‌گیرد که اوایل امسال با قدرت‌گیری از مدل‌های جمنای معرفی شده بودند.

با لمس گزینه‌ی Pronounce می‌توانید کلمه یا جمله‌ی مورد نظر را بیان کنید تا هوش مصنوعی «گفتار شما را تحلیل کند و بازخورد فوری ارائه دهد». در حال حاضر، قابلیت تمرین تلفظِ گوگل ترنسلیت برای کاربران اندروید در ایالات متحده و هند و برای زبان‌های انگلیسی، اسپانیایی و هندی در دسترس قرار گرفته است.

گوگل همچنین به‌مناسبت تولد ۲۰سالگی مترجم محبوبش، تاریخچه‌ای از تکامل گوگل ترنسلیت را به اشتراک گذاشت؛ از جمله اینکه چگونه این سرویس «یکی از آزمایش‌های اولیه‌ای بود که دهه‌ها پیش، نقطه‌ی شروع کار روی یادگیری ماشین را در بخش تحقیقات گوگل رقم زد». گوگل در بیانیه‌ی خود توضیح می‌دهد:

در سال ۲۰۰۶، ترنسلیت به یادگیری ماشین آماری متکی بود و بخش کلیدی در روان‌تر و طبیعی‌تر شدن ترجمه‌ها، تحقیقات ما روی چگونگی حفظ مدل‌های زبانی بسیار بزرگ‌تر و دقیق‌تر در میان تریلیون‌ها کلمه بود. در سال ۲۰۱۶، ما پیشگام یک تغییر بزرگ به‌سمت استفاده از شبکه‌های عصبی شدیم تا از ترجمه‌های تحت‌اللفظی کلمه‌به‌کلمه فراتر برویم (این کار براساس تحقیقات ما روی مدل‌های Sequence-to-Sequence و کارهای اولیه‌مان روی واحدهای پردازش تنسور بنا شد) و ثابت کردیم که یادگیری عمیق می‌تواند در مقیاس جهانی کار کند تا واقعا برای مردم مفید باشد.
– بیانیه‌ی گوگل به‌مناسبت ۲۰سالگی ترنسلیت

امروزه، مدل‌های جمنای برای قدرت‌بخشیدن به قابلیت مکالمه‌های بی‌درنگ به کار گرفته می‌شوند و جالب است بدانید که بیش از یک‌سوم این جلساتِ مکالمه، پنج دقیقه یا بیشتر به‌طول می‌انجامند.

آمار نشان می‌دهد که هر ماه، یک میلیارد کاربر برای ترجمه از گوگل کمک می‌گیرند. همچنین ماهانه یک تریلیون کلمه در سراسر پلتفرم‌های گوگل؛ از جمله اپلیکیشن گوگل ترنسلیت، جست‌وجوی گوگل، گوگل لنز و قابلیت Circle to Search ترجمه می‌شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.