اپلیکیشن

تلفن همراه

May 13, 2026
13:44 چهارشنبه، 23ام اردیبهشتماه 1405
کد خبر: 218036

سیستم‌عامل Android Auto آپدیت شد

منبع: زومیت

گوگل نسل جدید اندروید اتو را با قابلیت تطبیق با انواع نمایشگرهای خودرو رونمایی کرد.
گوگل در رویداد I/O مجموعه‌ای از تغییرات بزرگ برای اندروید اتو را معرفی کرد؛ از پشتیبانی بهتر از نمایشگرهای غیرمعمول گرفته تا پخش ویدیو از یوتیوب، ویجت‌ها و قابلیت‌های جدید جمنای.

مهم‌ترین تغییر، به سازگاری بهتر اندروید اتو با نمایشگر خودروها مربوط می‌شود. گوگل می‌گوید رابط کاربری حالا می‌تواند با نمایشگرهای خمیده، پانوراما، دایره‌ای یا حتی طراحی‌های نامتعارف مثل نمایشگر ذوزنقه‌ای نسل جدید خودروهای بی‌ام‌و هماهنگ شود و کل صفحه را بدون حاشیه پر کند.

چنین تغییری به‌ویژه برای قابلیت جدید پخش ویدیو از یوتیوب کاربردی خواهد بود؛ قابلیتی که تا پایان امسال منتشر می‌شود و فقط هنگام توقف خودرو فعال است. اندروید اتو از پخش ویدیوهای 4K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه و صدای دالبی اتموس پشتیبانی می‌کند. محتوای ویدیویی مستقیماً از گوشی کاربر پخش می‌شود و خودرو فقط وضعیت توقف را به گوشی اعلام می‌کند.

گوگل زبان طراحی Material 3 Expressive را به اندروید می‌آورد؛ زبان طراحی جدیدی با انیمیشن‌های پویا، رنگ‌های زنده و فونت‌های برجسته که ظاهر سیستم را با تم و تصویر پس‌زمینه‌ی گوشی هماهنگ می‌کند.

پشتیبانی از ویجت‌ها هم به اندروید اتو اضافه می‌شود. کاربران می‌توانند ویجت‌هایی مثل نتایج مسابقات، کنترل خانه‌ی هوشمند، میان‌بر تماس‌ها، درِ گاراژ یا کنترل نور را روی نمایشگر خودرو داشته باشند. جمنای می‌تواند از طریق فرمان صوتی به این ویجت‌ها دسترسی پیدا کند.

ویژگی جدید Magic Cue پیام‌های دریافتی را تحلیل می‌کند و اطلاعات مفید را به‌صورت خودکار پیشنهاد می‌دهد. مثلاً اگر کسی آدرس یا شماره تلفنی بخواهد، جمنای می‌تواند آن را از گوشی پیدا و پاسخ آماده کند.

جمنای حالا توانایی اجرای برخی اپلیکیشن‌ها در پس‌زمینه را هم دارد. برای مثال، کاربر می‌تواند از داخل اندروید اتو از جمنای بخواهد از طریق اپ استارباکس یا دوردَش سفارش ثبت کند؛ بدون نیاز به لمس گوشی.

نمای جدید Immersive Navigation در گوگل مپس به اندروید اتو می‌آید. این حالت شامل رنگ‌های تازه، ساختمان‌های سه‌بعدی، جاده‌های مرتفع، جزئیات طبیعی و فضای سبز بیشتر می‌شود.

گوگل می‌گوید فاصله‌ی بین اندروید اتو و سیستم‌های داخلی خودروها به‌مرور کمتر می‌شود. برخی قابلیت‌هایی که قبلاً فقط در سیستم‌های داخلی خودرو ممکن بودند، مثل ارتباط گوگل مپس با سیستم باتری خودروهای برقی برای افزودن خودکار ایستگاه شارژ یا آماده‌سازی باتری، حالا به اندروید اتو نزدیک شده‌اند.

هنوز محدودیت‌هایی وجود دارد و اندروید نمی‌تواند مستقیماً تنظیمات سیستم تهویه، حالت رانندگی یا برخی قابلیت‌های خودرو را کنترل کند؛ اما گوگل معتقد است مرز بین گوشی و نرم‌افزار داخلی خودروها به‌سرعت در حال محوشدن است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.