سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 16, 2026
17:48 سه شنبه، 26ام خردادماه 1405
کد خبر: 222291

کامپیوتر جدید ایسوس با ۷۴۸ گیگابایت رم رونمایی شد

منبع: زومیت

ایسوس با معرفی ExpertCenter Pro ET900N G3، قدرت پردازشی یک دیتاسنتر کامل را به ابعاد یک کیس رومیزی آورده است.
ایسوس با رونمایی از ExpertCenter Pro ET900N G3، استانداردهای جدیدی برای سیستم‌های رومیزی تعریف کرد. این دستگاه در ظاهر یک کیس معمولی به نظر می‌رسد؛ اما در باطن میزبان ابرتراشه‌ی انویدیا GB300 Grace Blackwell Ultra است.

سیستم جدید ایسوس برای توسعه‌ی هوش مصنوعی، آموزش مدل‌های پیچیده و استنتاج محلی طراحی شده است. کاربران دیگر نیازی به اتاق‌های سرور ندارند.

ابعاد کیس حدود ۲۳٫۲ در ۵۸٫۴ در ۵۶٫۵ سانتی‌متر است؛ ابعاد استانداردی که اجازه می‌دهد به راحتی روی میز کار قرار بگیرد.

قلب تپنده‌ی ExpertCenter Pro ET900N G3 ترکیبی از پردازنده‌ی Grace با ۷۲ هسته‌ی آرم و پردازنده‌ی گرافیکی Blackwell Ultra است. این ترکیب تا ۲۰ پتافلاپ قدرت پردازشی در حوزه‌ی هوش مصنوعی ارائه می‌دهد. اکسپرت‌سنتر جدید ایسوس ۷۴۸ گیگابایت رم یکپارچه دارد:

۴۹۶ گیگابایت رم LPDDR5X برای CPU
۲۵۲ گیگابایت رم HBM3e برای GPU

چنین حجمی از رم اجازه می‌دهد مدل‌های هوش مصنوعی با مقیاس تریلیون پارامتری مستقیماً و بی‌نیاز از اینترنت در خود دستگاه اجرا شوند. منبع تغذیه‌ی ۱۶۰۰ واتی و سیستم خنک‌کننده‌ی قدرتمند، پایداری دستگاه را در پردازش‌های طولانی و سنگین تضمین می‌کند.

برای ExpertCenter Pro ET900N G3 پورت و اسلات‌های متنوعی در نظر گرفته شده است:

سه اسلات PCIe 5.0
پشتیبانی از چهار درایو M.2 2280 NVMe SSD
فناوری‌های NVLink-C2C و شبکه‌ی ConnectX-8
هشت پورت USB 3.2 و یک پورت USB 2.0
دو درگاه اترنت ۱۰ گیگابیت‌برثانیه

سیستم‌عامل پیش‌فرض دستگاه اوبونتو است و ابزارهای هوش مصنوعی انویدیا روی آن بارگذاری شده‌اند. پشتیبانی از ویندوز در آینده‌ی نزدیک اضافه می‌شود.

قیمت کیس جدید ExpertCenter Pro ET900N G3 از ۹۹,۹۹۹ دلار آغاز می‌شود. این محصول هم‌اکنون در ایالات متحده در دسترس است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.