سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

November 2, 2026
۱۶:۴۸ دوشنبه، ۱۱ام آبانماه ۱۴۰۵
کد خبر: 232870

مایکروسافت بازگشت یک قابلیت محبوب ویندوز ۱۰ را رد کرد

منبع: زومیت

مایکروسافت دلایل فنی و طراحی پشت عدم امکان جابه‌جایی تسک‌بار با کشیدن و رها کردن (درگ اند دراپ) در ویندوز ۱۱ را تشریح کرد.

مایکروسافت سرانجام دلیل حذف امکان کشیدن و رها کردن (درگ اند دراپ) تسک‌بار در ویندوز ۱۱ را فاش کرد. درحالی‌که کاربران در نسخه‌های پیشین ویندوز عادت داشتند تسک‌بار را به‌راحتی با ماوس به گوشه‌های صفحه بکشند، ردموندی‌ها تأیید کرده‌اند که چنین قابلیتی بازنخواهد گشت.

مدیران مایکروسافت می‌گویند که نبود قابلیت یادشده یک نقص فنی نیست، بلکه رویکردی کاملا برنامه‌ریزی‌شده در بازطراحی رابط کاربری به شمار می‌رود.

Windows Central

دیگو باکا، معاون ارشد طراحی در مایکروسافت، گفت: «بر اساس تحقیقات ما، کشیدن نوار وظیفه برای تغییر موقعیت آن می‌تواند منجر به حرکات تصادفی شود؛ موضوعی که یکی از دلایل وجود گزینه‌ی قفل کردن تسک‌بار در نسخه‌های قبلی ویندوز بود. همچنین دریافتیم که تغییر موقعیت نوار وظیفه کاری نیست که کاربران به‌طور مکرر انجام دهند.»

باکا در ادامه گفت: «ما احساس کردیم ارائه‌ی یک تنظیم مشخص که تنها با یک راست‌کلیک در دسترس باشد، تجربه‌ای هدفمندتر و قابل پیش‌بینی‌تر رقم می‌زند. ما با یک تصمیم طراحی آگاهانه روبه‌رو هستیم، نه یک قابلیت گم‌شده یا فراموش‌شده.»

در ویندوز ۱۰ تغییر مکان تسک‌بار فرایندی سرراست داشت و کافی بود کاربر پس از باز کردن قفل، آن را به جهت‌های مختلف بکشد یا حتی ارتفاعش را تغییر دهد. در محیط ویندوز ۱۱ کاربر باید پس از راست‌کلیک، به بخش تنظیمات سیستم برود و موقعیت مورد نظر را به‌شکل دستی از میان گزینه‌ها برگزیند؛ فرایندی که اگرچه مراحل بیشتری دارد، اما جلوی به‌هم‌ریختگی ناخواسته‌ی دسکتاپ را می‌گیرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.