باندپهن ثابت

اتصال 77 هزار نقطه به شبکه ملی اطلاعات

 

در برنامه پنجم توسعه کشور مقرر شده بود تا دستگاه های اجرایی کشور تا پایان سال جاری به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند و در همین راستا،‌تا کنون 77 هزار نقطه به این شبکه متصل شده اند.
به گزارش روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات،‌مهندس علی حکیم جوادی در مراسم امضای تفاهم نامه میان نهاد کتابخانه ها،‌شرکت مخابرات ایران و سازمان فناوری اطلاعات ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه کشور، ایجاد،‌توسعه و بهره برداری از شبکه ملی اطلاعات بر عهده وزارت ارتباطات قرار داده شده که بر اساس اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات، این سازمان موظف به اجرای این شبکه شده است.
 
وی افزود: علاوه بر تلاش های صورت گرفته و اتصال شبکه های مختلف نظیر شبکه های گمرکی، مالیاتی، سلامت و غیره، تا کنون بیش از 44 هزار مدرسه نیز به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند.
معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: شبکه اختصاصی کتابخانه ها یکی از منابع غنی تولید و نشر محتوای ایرانی – اسلامی روی شبکه ملی اطلاعات محسوب می شود.
وی خاطرنشان کرد: با راه اندازی شبکه اختصاصی کتابخانه ها و برقراری ارتباطات با سایر شبکه های ایجاد شده نظیر شبکه ملی مدارس و شبکه علمی کشور،‌امکان دسترسی به موقع و سریع تمامی متقاضیان و منابع موجود در کشور فراهم می شود.
علی حکیم جوادی با بیان این مطلب که طراحی معماری شبکه بر عهده سازمان فناوری اطلاعات قرار داده شده است گفت: با نهایی شدن شبکه اختصاصی کتابخانه های کشور،‌بیش از دو هزار و 800 نقطه به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهند شد.
وی استراتژی وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات را استفاده حداکثری از ظرفیت های کشور دانست و تاکید کرد: در همین راستا از ظرفیت های موجود در بخش خصوصی نظیر شرکت مخابرات ایران و شرکت های PAP استفاده می شود.
وی ادامه داد: دستیابی سریع به موفقیت های این حوزه بدون همکاری بخش خصوصی،‌خصوصا شرکت مخابرات ایران امکان پذیر نبود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران اظهار داشت: امیدواریم با عملیاتی شدن اجرای شبکه اختصاصی کتابخانه ها،‌شاهد اجرایی شدن آن در کوتاه مدت باشیم تا شاهد حذف شکاف میان قشر فقیر و غنی باشیم.
این گزارش حاکی است،‌مهندس پوررنجبر نیز در این نشست اطلاعات را موجب شفافیت و رسیدن به عدالت دانست و تصریح کرد: اطلاعات حقیقی می تواند منجر به تولید علم در جامعه شود.
بر اساس این گزارش،‌دکتر واعضی رئیس نهاد کتابخانه های کشور نیز در این مراسم با اشاره به مطالعات صورت گرفته در این نهاد گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته،‌70 درصد از قشر جوان و تحصیل کرده کشور از فضای مجازی برای دستیابی به اطلاعات و مطالعه استفاده می کنند.
وی افزود: همچنین شاخص های تولید محتوا در حوزه فضای مجازی و رایانه ای نیز تولید نرم افزارهای مرتبط و غیره شاهد رشد 150 درصدی در کشور بوده و این امر بیانگر جایگاه ویژه این حوزه در زمینه های مختلف نظیر کتابخوانی و غیره است.

​​