سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

August 15, 2016
10:28 دوشنبه، 25ام مردادماه 1395
کد خبر: 79029

طرح جمع‌آوری تجهیزات رایانه‌ای قاچاق در کشور آغاز شد

واحدهای صنفی مرتبط با فروش رایانه و تجهیزات کامپیوتری، مکلف به خرید کالا با فاکتور رسمی شدند در غیر این صورت طبق ماده مکرر قانون مبارزه با کالای قاچاق با آنها برخورد می‌شود.
 
طبق فرمایشات رهبری، خرید و عرضه کالای قاچاق حرام است و کالای قاچاق می‌بایست معدوم، خرید و عرضه آن نیز جرم محسوب شود.
 
لذا به کلیه اعضای تحت پوشش اتحادیه صنف فناوران رایانه اعم از اعضای دارای پروانه کسب و کسانیکه به صورت غیرقانونی و بدون پروانه کسب مشغول به فعالیت هستند، صراحتا اعلام شده طبق ماده 18 مکرر قانون مبارزه با کالای قاچاق و طبق ماده 62 قانون نظام صنفی، خرید، فروش، حمل و نگهداری کالای قاچاق جرم است.
 
در این راستا به تمام فعالان این صنف گفته شده کلیه کالاهای خریداری شده که در واحد صنفی موجود است می‌بایست دارای فاکتور رسمی باشد. همچنین افرادی که مبادرت به واردات کالا می‌نمایند لازم است کلیه کالاهای آنها چه در انبار و چه در واحد صنفی دارای کد رهگیری گمرک باشد.
 
کلیه اعضای این صنف موظف به همکاری با بازرسان و ماموران نیروی انتظامی هستند و مسئول واحد صنفی می‌بایست کلیه مدارک لازم را در اختیار ماموران قرار دهد چرا که همکاری با ماموران مطابق با قانون بوده و عدم همکاری اعضا جرم محسوب می‌شود و دیگر جایی برای شکایت وجود نخواهد داشت.
 
متاسفانه در کشور ما عده‌ای با فروش کالای قاچاق و دستیابی به سودهای غیرقانونی و کلان، باعث بدنامی واحدهای صنفی قانونمند و فعال صنفی شده که تمامی حقوق قانونی دولت و اتحادیه را پرداخت و از راه حلال و قانونی کسب سود می‌نمایند.
 
با توجه به اینکه مردم بیشترین آسیب را از قاچاق کالا می‌بینند، اعضای این اتحادیه می‌توانند در صورت مشاهده چنین افراد سودجویی از طریق ایمیل اتحادیه مذکور یا شماره ریاست اتحادیه، مراتب را به اطلاع آن برسانند تا با برخورد قانونمند حق دیگران زایل نشود.
 
قرار است طبق این دستورالعمل از ابتدای شهریور سال 95 کالا بدون کد رهگیری از اداره گمرک در انبار و واحدها وجود نداشته و کالای قاچاق بدون مدارک به شهرستان‌ها ارسال نگردد. همچنین کالایی توسط پیک موتوری و بدون مدارک مربوطه جابه جا نگردد.
 
ماده 18 مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به شرح زیر است:
 
"نگهداری، عرضه یا فروش کالا و ارز قاچاق موضوع ماده (18) این قانون حسب مورد توسط واحدهای صنفی یا صرافی‌ها تخلف محسوب و مرتکب علاوه بر ضبط کالا و ارز به ترتیب زیر جریمه می‌شود:
 
الف ـ مرتبه اول: جریمه نقدی معادل دو برابر ارزش کالا یا بهای ریالی ارز قاچاق
 
ب ـ مرتبه دوم: جریمه نقدی معادل چهار برابر ارزش کالا یا بهای ریالی ارز قاچاق
 
ج ـ مرتبه سوم: جریمه نقدی معادل شش برابر ارزش کالا یا بهای ریالی ارز قاچاق و نصب پارچه یا تابلو بر سردر محل کسب به عنوان متخلف صنفی و تعطیل محل کسب به مدت شش ماه"
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.