ICTna.ir – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در راستای جبران عقبماندگی استان سیستان و بلوچستان در زمینه ضعف زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی درخواست یک هزار میلیارد تومان اعتبار را از سازمان برنامه و بودجه داشتیم که در این زمینه مساعدتهای لازم انجام شد.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، محمدجواد آذری جهرمی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال حبیباله دهمرده، نماینده مردم زابل درخصوص عدم اجرای طرح نصب فیبر نوری در استانهای مرزی مانند سیستان و بلوچستان افزود: دغدغه شما کاملا درست است و رویکرد مجلس هم مبتنی بر این مساله بوده به گونهای که در برنامه ششم توسعه آمده که ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار باید به فیبر نوری متصل شوند.
او اظهار داشت: شرایط کرونایی ضرورت این موضوع را دوچندان کرد و تلاش همکاران بنده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همواره این بوده که این موضوع را تسریع کنیم.
به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درحال حاضر از مجموع ۳۹ هزار و ۵۰ روستای بالای ۲۰ خانوار، ۳۵ هزار روستا به فیبر نوری متصل هستند و برای ۴۰۰۰ روستای دیگر نیز برنامهریزی شده که اتصال این روستاها نیز تا پایان سال عملیاتی شود.
آذری جهرمی گفت: نُرم اتصال روستاهای سیستان و بلوچستان به اینترنت از روستاهای دیگر کمتر است و ما به دنبال آن هستیم که سرعت کار در این مناطق هم افزایش پیدا کند.
او افزود: در حال حاضر در استان سیستان و بلوچستان مجموعا ۱۲ هزار کیلومتر فیبر نوری پیشبینی شده داریم که 7300 کیلومتر در مجموعه شرکت مخابرات ایران است و در این دولت 4700 کیلومتر فیبر نوری هم در این استان کشیده شده و این آمار نشان دهنده آن است که دولت به احداث فیبر نوری در استان سیستان و بلوچستان توجه کرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: سیستان و بلوچستان به ظرفیت بیشتری نیاز دارد و به همین دلیل ما از رئیسجمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد درخواست کردیم که اعتباراتی برای حل این مشکل اختصاص دهند که دولت یک هزار میلیارد تومان اختصاص داده تا عقبماندگی استان سیستان و بلوچستان را در این زمینه پوشش دهیم و این برنامه ما تا اردیبهشت ماه تکمیل میشود.
او افزود: استان سیستان و بلوچستان در زمینه اتصال به شبکه ملی اطلاعات و بهرهمندی از زیرساختهای ارتباطی از تراز ملی پایینتر است، البته در این دولت حدود 4700 کیلومتر فیبر نوری در این استان کشیده شده، اما براساس قوانین بالادستی روستاهای بالای 20 خانوار کشور باید به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند که در این استان همه این روستاها و در همه کشور هنوز این اتفاق نیفتاده است.
آذری جهرمی گفت: بنده طی سفر 10 روزه به استان به صورت ویژه و با برنامه عملیاتی و با تقسیمبندی بخشهای مختلف، برنامه جدی برای بهبود شرایط و جبران مشکلات استان سیستان و بلوچستان خواهیم داشت اما یکی از چالش های پیش روی ما عدم اتصال بخشی از روستاهای منطقه به شبکه برق است، که البته این موضوع نیز قطعا مورد توجه نماینده محترم قرار دارد و ما نیز در روند انجام عملیات احداث زیرساختهای ارتباطی به روشهای مختلف این مشکل را مرتفع میکنیم.
او افزود: براساس زمانبندی تا اردیبهشت ماه عملیات فیبر نوری در استان سیستان و بلوچستان به مرز قابل قبولی خواهد رسید. پراکندگی روستاهای بالای 20 خانوار استان سیستان و بلوچستان در سطح کشور کمنظیر است و شرایط خاصی را برای ما ایجاد کرده و تلاش میکنیم طبق برنامه عملیاتی پیشبینی شده و با وجود مسایلی که شیوع کرونا ایجاد کرده است، احداث فیبر نوری و اتصال به شبکه ملی اطلاعات با کمترین مشکل انجام شود.