تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

May 24, 2021
14:10 دوشنبه، 3ام خردادماه 1400
کد خبر: 124535

مصرف برق ماینرها از مصرف کل شهر رفسنجان بیشتر است/ سیاست کشور درباره رمزارزها واضح نیست

 
یک نماینده مجلس گفت: واقعیت این است که سرمایه‌گذار در تولید و استخراج رمزارز سرمایه‌گذاری کرده اما اینکه اقتصادی است یا خیر و سیاست کشور در این خصوص چه است؟ چندان واضح نیست.
 
حسین جلالی درباره خاموشی‌های اخیر و وضعیت مزارع تولید رمزارز اظهار داشت: واقعیت این است که برق کم است، متاسفانه نتوانستیم متناسب با برنامه، شبکه برق کشور را توسعه دهیم و به همین جهت چندین سال از برنامه عقب هستیم یعنی اگر باید می‌توانستیم سالانه 500 مگاوات برق تولید می‌کردیم، نتوانستیم.
 
وی با بیان اینکه کشور با بیش از 3 هزار مگاوات کمبود برق مواجه است، افزود: اکنون بصورت بالفعل فقط در رفسنجان که بزرگترین مزرعه استخراج رمزارز در این شهر احداث شده، 80 مگاوات کمبود برق داریم.
 
این نماینده مجلس تصریح کرد: هنوز راهکار مشخصی برای این اوضاع ارائه نشده، آیا باید جیره‌بندی و سهمیه‌بندی شود؟ و یا اینکه کارخانه‌ها، صنایع و یا مزارع بیت‌کوین تعطیل شوند؟
 
وی ادامه داد: واقعیت این است که سرمایه‌گذار در تولید و استخراج رمزارز سرمایه‌گذاری کرده اما اینکه اقتصادی است یا خیر و سیاست کشور در این خصوص چه است؟ چندان واضح نیست. آنچه مسلم است ما نباید برای سرمایه‌گذار ایجاد ناامنی کنیم، باید تکلیف مشخص شود، و از همان روز اول باید آمایش و برنامه‌ریزی صورت می‌گرفت. سرمایه‌گذاری که مجوز داشته و تخلفی هم ندارد، چرا باید با قطعی برق مواجه شود؟
 
جلالی گفت: مثلا یکباره با وجود قرارداد؛ صادرات به عراق قطع می‌شود و ما به معاهدات بین‌المللی عمل نمی‌کنیم. 
 
وی یادآور شد: ماینرها برق زیادی مصرف می‌کنند اما اینکه اگر تعطیل شوند آیا هزینه‌ها پرداخت می‌شود یا خیر. این موضوعات باید تعیین تکلیف شود.
 
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه ولی وضعیت برق کشور مطلوب نیست، خاطرنشان کرد: اکنون مصرف برق ماینرها از مصرف کل شهر رفسنجان بیشتر است و دنبال توسعه هم هستند، ترانس خریدند و به شبکه برق کمک هم کرده‌اند، اما جوابگو نیست. بدنبال این هستند که یک نیروگاه 500 مگاواتی احداث کنند که هم خودشان از تولید خودشان استفاده کنند و هم به تامین برق کمک کنند که البته تمامی اینها منوط به این است که نحوه برخورد با تولیدکنندگان واضح و مشخص باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.