ICTna.ir – آزمایشگاه ارزیابی عملکردی و کیفی محصولات امنیت فضای مجازی با همکاری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان فناوری اطلاعات ایران امروز راهاندازی و رونمایی شد.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در مراسم رونمایی از این آزمایشگاه، آن را همکاری مشترک بین نهاد دانشگاه و صنعت عنوان کرد.
او گفت: پژوهشگاه ارتباطات به عنوان نهاد پیشرو در حوزه پژوهشهای مربوط به فناوری اطلاعات و ارتباطات در کنار نهادهای عملیاتی وزارت ارتباطات قرار دارد. براساس استراتژی که در این دوره از وزارت ارتباطات وجود داشت، تقریبا تمامی مسایلی که قرار بود با پژوهش همراه باشد و نیازمند پژوهش پیش از اجرا بود، با محوریت پژوهشگاه ارتباطات پیش رفت و پس از آن پروژهها بعد از پایلوت در سازمانها اجرا شدند.
ناظمی افزود: یکی از این مسایل، موضوع استفاده از اینترنت اشیا در شناسایی آتشسوزی در جنگل گلستان بود که پروژههای مربوط به اینترنت اشیا در بخش پژوهشی وزارتخانه انجام شده و بعد از اجرای پایلوت آن توسط بخش خصوصی، امیدواریم ماه آینده به صورت رسمی به سازمان محیط زیست کشور واگذار شود.
او با اشاره به اینکه در حوزه امنیت سایبری هم به پژوهش مداوم نیازاست، اظهار داشت: در همین راستا مراکز آپا با همکاری مراکز دانشگاهی ایجاد شدند و در هر استان حداقل یک دانشگاه با همکاری معاونت امنیت سایبری سازمان فناوری اطلاعات عهدهدار اجرای بخشی از امور شده است.
ناظمی افزود: در همکاری با پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز آزمایشگاه ارزیابی عملکردی و کیفی محصولات فضای مجازی راهاندازی شده است تا محصولات مختلف فضای مجازی که همواره امنیت سایبری آنها مورد تردید کاربران است، سطح کیفی امنیت محصولات مورد ارزیابی قرار گیرد.
به گفته او، یکی از مهمترین مسوولیتهای سازمانهای دولتی این است که یا باید استانداردهایی را تولید کنند و به صورت عملیاتی انجام دهند یا زمینهای را ایجاد کنند تا آزمایشگاهها بتوانند این کار را انجام بدهند و کاربران بتوانند به نتایح برآمده از آزمایشگاه اعتماد کنند.
معاون وزیر ارتباطات گفت: یکی از راهبردهای اصلی سازمان فناوری اطلاعات این بود که در حوزه فناوری اطلاعات به جای اجرای پروژهها، برای حوزه امنیت، خلق بازار کند و دراین راستا از راهاندازی آزمایشگاههای مختلف تا شکلگیری شرکتهای دانشبنیان و ارایه کمک به شرکتهای خصوصی برای ارایه خدمات امنیت سایبری به استارتاپها بود.
به گفته او، کمک به شکلگیری نهادهای مدرنتری از امنیت مانند کلاه سفیدها از دیگر اقداماتی بود که در دستور کار قرار گرفت و امروز شاهد رقابت چند شرکت بخش خصوصی برای ارایه خدمت در زمینه هکرهای کلاه سفید هستیم.
وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این مراسم گفت: با پیچیده شدن محصولات، نیاز به دانش صیانتی هم بیشتر میشود و با زیرساختهایی که فراهم شده ارزیابیها وارد مراحل سختتر و پیچیدهتری میشوند که اتفاق خوبی برای امنیت کشور است.
او با اشاره به اینکه آنچه امروز در کشور نیاز داریم، یک نقشه راه کلان به ویژه در حوزه امنیت است، افزد: درحال حاضر فقدان این نقشه راه محسوب است. گرچه اسنادی در این زمینه وجود دارد اما اینکه چقدر با نیاز کشور تطابق داشته باشد، جای بحث دارد اما به لحاط دانشی و فنی همتراز بسیاری از کشورها هستیم.
ابوالقاسم صادقی، معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در این جلسه گفت: ارزیابی عملکردی و کیفی محصولات امنیت فضای مجازی، راهنمایی برای بهرهبردار از محصولات است و رویکردی مبتنی بر الزام در استفاده از این آزمایشگاه نیست بلکه مبتنی بر رقابت و تصمیمگیری توسط بهرهبردار است.
او افزود: دستورالعمل صدور گواهینامه امنیت نیز بین سازمان فناوری اطلاعات ایران و مرکز افتای ریاست جمهوری درحال نهایی شدن است. ضمن اینکه هم در سازمان فناوری اطلاعات ایران و هم مرکز افتای ریاست جمهوری به صورت مشترک به دنبال این هستیم که ارزیابی محصولات وارداتی هم از منظر امنیتی صورت بگیرد.