سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

August 28, 2021
11:15 شنبه، 6ام شهریورماه 1400
کد خبر: 127921

ویندوز ۱۱ در رایانه های بیشتری قابل اجرا می‌شود

مایکروسافت اجازه می دهد نسل جدید سیستم عامل دسکتاپ ویندوز ۱۱ که قرار است اواخر امسال عرضه شود، روی انواع مختلفی از تراشه های رایانه شخصی قابل اجرا شود.
 
این تصمیم باعث می‌شود شمار افراد و سازمانهایی که برای دسترسی به جدیدترین نسخه ویندوز مایکروسافت مجبور بودند رایانه های جدید خریداری کنند، کاهش پیدا کند. این امر می تواند روی کسب و کار ویندوز که ۱۴ درصد از مجموع درآمد مایکروسافت را تشکیل می دهد و سودآورتر از سایر محصولات این شرکت است، تاثیر بگذارد.
 
مایکروسافت با این تصمیم می خواهد مانع عصبانیت مشتریانش شود. بعضی از افراد بر این باور بودند که این شرکت در خصوص الزامات سخت افزاری برای ویندوز ۱۱ به شکل غیرضروری رفتار محدودیت آمیزی داشته است.
 
هنگامی که مایکروسافت در ژوئن نسخه جدید ویندوز را معرفی کرد، به دنبال محدود کردن پشتیبانی به تراشه های Zen ۲ شرکت AMD، تراشه های نسل هشتم اینتل و تراشه های سری ۷ و ۸ کوالکام بود.
 
این شرکت به کاربران ویندوز توصیه کرده بود از طریق اپلیکیشن "پی سی هلث چک" مشاهده کنند آیا رایانه شخصی آنها می تواند با ویندوز ۱۱ کار کند یا خیر. این برنامه ویژه این که کدام قطعات رایانه مطابق الزامات مایکروسافت نیستند نبود و از این رو باعث انتقاد شد. همچنین وب سایت مایکروسافت اطلاعات متضادی درباره مشخصات سخت افزاری رایانه ها برای قابل اجرا بودن ویندوز ۱۱ ارائه کرده بود. در یک صفحه گفته شده بود رایانه های شخصی که پردازنده ها و تراشه های امنیتی قدیمی تر دارند قابل ارتقا هستند اما در صفحه دیگر اطلاعات ارائه شده کاملا متفاوت بودند.
 
مایکروسافت چهار روز پس از اعلام اولیه، تلاش کرد مسائل را شفاف کند. این شرکت در یک پست وبلاگ اعلام کرد اپلیکیشن "پی سی هلث چک" را موقتا حذف می کند و اصرار کرد که رایانه های شخصی به تراشه های امنیتی جدیدتری نیاز دارند.
 
مایکروسافت روز جمعه اعلام کرد ویندوز ۱۱ از تراشه های Zen ۱ شرکت AMD پشتیبانی نخواهد کرد اما با نسل هفتم تراشه های کور ایکس و زنون دبلیو سازگار خواهد بود. این سیستم عامل می تواند در بعضی از رایانه هایی که نسل هفتم پردازنده ۷۸۲۰HQ را دارند از جمله رایانه سورفیس استودیو ۲ مایکروسافت نصب شود در حالی که طبق سیاست اولیه، چنین امکانی وجود نداشت.
 
نسل هفتم پردازنده اینتل در سال ۲۰۱۶ و نسل هشتم در سال ۲۰۱۷ عرضه شدند. ویندوز ۱۰ که در حال حاضر محبوب ترین سیستم عامل رایانه شخصی جهان به شمار می رود و روی ۱.۳ میلیارد دستگاه اجرا می‌شود، در سال ۲۰۱۵ عرضه شد.
 
بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، مایکروسافت اعلام کرد یک نسخه به روزشده برای اپلیکیشن "پی سی هلث چک" عرضه خواهد کرد که مشخص می کند کدام قطعات سخت افزاری برای اجرای ویندوز ۱۱ پشتیبانی می شوند. این نرم افزار در ابتدار برای تسترها در برنامه ویندوز اینسایدر مایکروسافت موجود خواهد بود و سپس در هفته های آینده برای همه قابل دسترس می‌شود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.