اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 12, 2021
11:36 سه شنبه، 20ام مهرماه 1400
کد خبر: 129346

ایران محققان هوش مصنوعی را پرورش می‌دهد، آنان به آمریکا مهاجرت می کنند

 
ایران و هند طبق آخرین گزارش آنکتاد سهم قابل توجهی از پرورش محققان هوش مصنوعی را به خود اختصاص داده‌اند هر چند که بسیاری از آنان به کشورهای توسعه یافته مهاجرت کرده‌اند، طبق این گزارش اکثر محققان هوش مصنوعی در آمریکا و چین فعالیت می‌کنند.
 
 ایران با وجود پرورش بخش مهمی از محققان هوش مصنوعی، درصد کمی از آنها را میزبانی می‌کند. البته گزارش آنکتاد نشان داده است که شکاف موجود بین چند کشور قدرتمند با کشور‌های در حال توسعه باعث شده تا استعداد‌های این کشور‌ها عمدتا به کشور‌های ثروتمند مهاجرت کنند.
 
طبق بررسی‌های آنکتاد  در حدود ۵۹ درصد از محققان هوش مصنوعی در آمریکا و ۱۱ درصد آنان در چین فعالیت می‌کنند.
 
همانطور که در گزارش شاخص نوآوری جهانی هم مشهود بود، ایران در حوزه نظری علم و تکنولوژی یا بخش تحقیقات عملکرد خوبی دارد. اما زمانی با مشکل مواجه می‌شویم که وارد مرحله عملی و اجرایی شویم.
 
 
 
 
سهم هر کشور از محققان هوش مصنوعی؛ سمت راست کشور‌های مبدا و سمت چپ کشور‌های محل کار یا میزبان محققان هوش مصنوعی
تحقیقات نشان داده است که در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ حدود دو سوم از تمامی دانش‌آموخته‌های آمریکایی که مدرک استادی و PhD در هوش مصنوعی را دارا بودند از کشور‌های خارجی وارد این کشور شده‌اند.
 
حرکت محققان هوش مصنوعی از دانشگاه به صنعت هم موضوع مهم دیگری است. در حال حاضر تقاضا برای متخصصان هوش مصنوعی با مهارت‌های فنی پیشرفته به حدی در صنعت زیاد است که شاید استعداد‌های چندانی برای تحقیقات در زمینه منافع عمومی باقی نماند. محققان معتقدند که  توزیع نامساوی قدرت محاسباتی در دانشگاه‌ها باعث شده تا نابرابری در حوزه یادگیری عمیق هم افزایش پیدا کند.
 
 
 
 
پیش‌بینی نسبت درآمد اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۵
اینترنت اشیا نیز موضوع مهم دیگری است که براساس گزارش آنکتاد بازارش در سال به حدود ۳۰۹ میلیارد دلار می‌رسد. پیش بینی شده است که این بازار در سال ۲۰۲۱ به ۳۸۱/۳۰ میلیارد دلار برسد.
 
پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که خاورمیانه و آفریقای شمالی سرمایه‌گذاری روی توسعه اینترنت اشیا را افزایش می‌دهند و با نرخ رشد ۱۹ درصدی بالاترین نرخ افزایش سرمایه‌گذاری در این زمینه را خواهند داشت.
 
طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته سهم درآمد خاورمیانه و شمال آفریقا از اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۵ به حدود ۵ درصد از کل درآمد جهان از این صنعت برسد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.