تلفن همراه

فناوری‌های پوشیدنی

گجت

December 13, 2021
10:50 دوشنبه، 22ام آذرماه 1400
کد خبر: 131311

عدم استفاده معاون اول آمریکا از هدفون‌های بلوتوث حاشیه ساز شد

 
نشریه «پولیتیکو» دیروز در مقاله‌ای پیرامون خودداری «کاملا هریس» معاون اول رئیس جمهور آمریکا نسبت به استفاده از هدفون‌های بلوتوث نوشت. این مقاله مدعی است که هریس به بلوتوث-هراسی مبتلاست و چنان نسبت به استفاده از این فناوری‌ها گارد دارد که می‌توان او را تا حدی پارانوئید توصیف کرد. با این حال، برای یک شخصیت سیاسی بالارده مثل هریس چندان بی‌راه نیست که پیرامون استفاده از هدفون بلوتوث از خود مقاومت نشان دهد.
 
کارشناسان امنیتی می‌گویند فناوری بلوتوث آسیب‌پذیری‌های متعددی دارد و در صورت تلاش هکرها می‌تواند به‌راحتی مورد سوءاستفاده قرار بگیرد. برخی از این حملات بر اساس مکانیک‌های اصلی پروتکل بلوتوث انجام می‌شود. زمانی که بلوتوث را روشن می‌کنید موبایل تبلت، لپ‌تاپ یا سایر گجت‌های شما دائما سیگنالی همگانی منتشر می‌کنند که توسط بقیه دستگاه‌ها قابل مشاهده است.
 
چنان‌چه بلوتوث یک دستگاه فعال باشد، دستگاه‌های ناشناس می‌توانند برای برقراری ارتباط به گجت شما درخواست بفرستند. اما آسیب‌پذیری‌های این فناوری اجازه می‌دهد برخی دستگاه‌ها خودشان را به عنوان دستگاه‌های معتمد معرفی کرده و از طریق بلوتوث به اطلاعات گوشی شما دسترسی پیدا کنند.
 
 
آسیب‌پذیری هدفون‌های بلوتوث افراد عادی را تهدید نمی‌کند
گفتنی است که پیچیدگی اجرای این حمله باعث می‌شود افراد عادی چندان در معرض خطر نباشند، اما شخصی مثل معاون اول آمریکا می‌تواند سوژه مهمی برای حمله از سوی سرویس‌های اطلاعاتی سایر کشورها باشد. از دیگر اشکال آسیب‌پذیری بلوتوث می‌توانیم به ارسال درخواست‌های اتصال مکرر اشاره کنیم. این درخواست‌ها در نهایت آن‌قدر تکرار می‌شوند که پردازنده دیگر قادر به پاسخگویی نباشد.
 
در مجموع گفته می‌شود که فناوری بلوتوث ۴۵۹ آسیب‌پذیری شناخته‌شده دارد. پس چندان عجیب نیست که یک شخصیت سیاسی در این سطح ترجیح بدهد به جای هدفون بلوتوث از محصولات سیمی استفاده کند. هرچند این تصمیم در ظاهر شبیه شنا کردن در خلاف جهت رودخانه فناوری به نظر می‌رسد و می‌تواند سوالات متعددی را در ذهن شهروندان عادی جامعه به وجود بیاورد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.