سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

لبه تکنولوژی

January 6, 2022
15:31 پنجشنبه، 16ام دیماه 1400
کد خبر: 132071

مشاهده تسلا مدل ۳ در جتکو ؛ آیا ایران می‌خواهد تسلا را کپی کند؟

 
مطابق با جدیدترین اخبار منتشر شده، یک دستگاه تسلا مدل ۳ به منظور انجام فرآیند مهندسی معکوس در اختیار مجموعه شرکت جتکو قرار گرفته است.
 
تسلا-۳-620x330.jpg
 
مدتی پیش بود که خبر ورود تعدادی از خودروهای تسلا به کشور در صدر اخبار خودرویی قرار گرفت. اکنون ویدیویی از بازدید معاون امور صنعتی و تحقیقاتی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از مراکز تحقیقاتی ایران‌خودرو منتشر شده است که نشان می‌دهد یک دستگاه تسلا مدل ۳ به منظور انجام فرآیند مهندسی معکوس به شرکت جتکو سپرده شده است.
 
لازم به ذکر است که علاوه بر تسلا مدل ۳، محصولات دیگری از برند تسلا نیز از جمله مدل X و مدل S در این شرکت حضور دارند. نمونه‌ای از تسلا مدل اس که به کشورمان آمده از نوع ۷۵ کیلووات ساعتی و چهار چرخ محرک است.
 
تسلا-۱.jpg
 
مهندسان مجموعه شرکت جتکو در تلاش هستند تا با مهندسی معکوس برخی از محصولات تسلا، نسبت به باتری این خودروها و همچنین سامانه شارژ و سیستم‌های خودران آن‌ها آشنایی بیشتری پیدا کنند. شرکت جتکو علاوه بر این، برنامه دارد که اولین نسخه از مدل برقی ایران خودرو تارا و سدان JX10 را نیز به زودی روانه بازار کند،‌ لازم به ذکر است که ممکن است این سدان با بهره‌مندی از برخی سامانه‌های ایمنی تسلا به بازار عرضه شود.
 
در خصوص خودروی تارا با توجه به بهره‌گیری آن از پلتفرم PF1 و عرضه نسخه‌های مجهز به پیشرانه الکتریکی از این پلتفرم در کشور چین، به نظر می‌رسد نزدیک‌ترین پروژه الکتریکی به رونمایی رسمی و تولید،‌ همین تارای برقی باشد.
 
جتکو JX10 یک سدان سایز متوسط خواهد بود که در مدل تمام برقی روانه بازار کشور خواهد شد. انتظار می‌رود که این سدان برقی بیش از ۳۰۰ کیلومتر را به ازای هر بار شارژ کامل باتری‌ها طی کند.  ۸۰ درصد ظرفیت باتری‌های این خودرو با سامانه شارژ سریع ظرف مدت ۴۰ دقیقه شارژ خواهد شد. برخی از منابع خبری حوزه خودرو اعلام کرده‌اند که زیرساخت موتور و قوای محرکه این سدان ایرانی بر پایه خودروهای تسلا و نیسان لیف نسل قبل طراحی شده است و ساختار سازه آن نیز مشابه یکی از سدان‌های معروف آلمانی خواهد بود.
 
نسخه پایه تسلا مدل ۳ با بهره‌مندی از یک موتور الکتریکی در محور عقب، می‌تواند ۳۵۴ کیلومتر مسافت را بدون نیاز به شارژ مجدد طی کند که در مقایسه با تریم‌های گران قیمت‌تر طبیعتا کم‌تر است. این نسخه از تسلا مدل ۳ در عرض ۵.۶ ثانیه از سرعت صفر به ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و می‌تواند نهایتا تا ۲۰۹ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.