اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

فیبرنوری

January 15, 2022
14:27 شنبه، 25ام دیماه 1400
کد خبر: 132330

رئیس رگولاتوری: پیش نویس اصول اولیه رساندن فیبرنوری به منازل تهیه شد

 
رئیس رگولاتوری می‌گوید که یکی از کارهای مهم چند ماه اخیر او سیاست‌گذاری و مقررات‌گذاری برای دسترسی ۸۰ درصد خانوارها به اینترنت بر مبنای فیبرنوری است و هفته گذشته پیش‌نویس اصول اولیه رساندن فیبرنوری به خانوارها تهیه شده است.
 
براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی در طرح معماری شبکه ملی اطلاعات تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوار‌ها و ۱۰۰ درصد کسب‌وکارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه به پهن‌باند دسترسی داشته باشند. هرچند در این مصوبه بر تکنولوژی این دسترسی اشاره نشده است؛ اما از زمان روی کار آمدن عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم او تأکید کرده که این میزان دسترسی باید بر مبنای تکنولوژی فیبرنوری باشد.
 
او حتی در نامه‌ای برای تبریک سالروز تأسیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (۱۹آذر) و هم نامه شروع به کار صادق عباسی شاهکوه به‌عنوان رئیس این سازمان، در اولین دستور یا مأموریت به او نوشته است که برنامه‌ریزی برای افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های نوین به‌ویژه مبتنی بر فیبرنوری از جمله وظایف کلیدی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در سال‌های پیش‌رو خواهد بود.
 
چگونه و چطور؟
اما سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یا همان رگولاتوری چگونه می‌خواهد وضعیت نابسامان توسعه اینترنت ثابت در کشور را در عرض ۴ سال و با رساندن اینترنت مبتنی بر فیبرنوری با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه به خانوارها و کسب‌‌وکارها اصلاح کند.
 
صادق عباسی شاهکوه، معاون وزیر ارتباطات و رئیس رگولاتوری، در گفت‌وگو با زومیت این وظیفه را یکی از وظایف بزرگ خود می‌داند که در انجام آن همه بخش‌ها باید سرکار بیایند.
 
او در پاسخ به این سؤال زومیت که چگونه قرار است تا تقریباً ۴ سال دیگر دسترسی ۸۰ خانوار را به اینترنت پرسرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه برساند سرعتی که حالا و براساس گزارش‌های رگولاتوری به بیش از ۲ مگابیت بر ثانیه نمی‌رسد گفت: «با اینکه تازه شروع به کار کرده‌ام؛ اما بررسی و مطالعات در این زمینه شروع و با شرکت‌های بخش‌خصوصی، مخابرات و …. نیز جلسه‌های لازم را داشته‌ام.» او تأکید می‌کند که آن‌ها همه انرژی خود را گذاشته‌اند تا این پروژه بزرگ انجام و بالاخره کاربران طعم اینترنت پرسرعت را بچشند.
 
رساندن اینترنت ۲۵ مگابیت برثانیه وظیفه ما نیست و قرار نیست در این زمینه تصدی‌گری کنیم، فقط ما سیاست‌گذاری و مقررات‌گذاری لازم را انجام دهیم و کار توسط بخش‌خصوصی (FCPها) و مخابرات انجام شود.
صادق عباسی شاهکوه، معاون وزیر ارتباطات و رئیس رگولاتوری
عباسی می‌گوید شاید حتی در این زمینه اپراتورهای موبایل را هم وارد کار کرده و از آن‌ها هم کمک گرفته شود. او در این مورد به زومیت توضیح می‌دهد:
 
در حال حاضر توسعه تکنولوژی 5G علاوه بر فرکانس نیاز بالایی به فیبرنوری دارد. اگر فیبرنوری نباشد اصلا 5G در کشور توسعه پیدا نمی‌کند. دومین دلیل که در نظر داریم موبایلی‌ها را وارد این پروژه کنیم این است که توسعه فیبر باعث بالا رفتن کیفیت اینترنت ثابت می‌شود و بار کاربران اینترنت موبایل که به دلیلی می‌کیفیتی اینترنت ثابت به سمت آن رفته‌اند کاهش پیدا می‌کند.
 
اعطای پروانه به شهرداری و وزارت نیرو برای توسعه فیبرنوری؟!
بهمن سال ۹۹ زمانی که گفت‌وگوهای جنجالی رد و بدل شده بین مخابرات و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم دیگر علنی شده بود و هر دو یکدیگر را عامل عدم توسعه اینترنت ثابت در کشور می‌دانستند، محمدجواد جهرمی در یک همایش به اعطای پروانه اپراتوری به شهرداری تهران برای رفع انحصار مخابرات خبر داد. همچنین او در این زمینه در بازدیدی از وزارت نیرو، از وزیر نیرو خواست تا زیرساخت‌های فیبرنوری خود را دراختیار اپراتورهای اینترنتی قرار دهند.
 
عباسی شاهکوه در پاسخ به این سؤال زومیت که آیا برای توسعه فیبرنوری در کشور از زیرساخت‌های شهرداری و وزارت نیرو هم استفاده خواهند کرد و آیا در فکر ارائه پروانه به این دو نهاد هستند گفت:
 
همان‌طور که گفتم این پروژه آنقدر بزرگ است که هرکسی که تمایل به کمک در آن داشته باشد ما استقبال می‌کنیم. هنوز مشخص نیست که می‌خواهیم از زیرساخت‌های شهرداری و وزارت‌نیرو در قالب یک پروانه استفاده کنیم یا با گذاشتن مقررات لازم از فیبرهای نوری‌ آن‌ها بهره ببریم.
 
عباسی شاهکوه، یکی از بهترین راه‌های فیبرکشی به جای کندن زمین را، فیبرکشی هوایی می‌داند که در بسیاری از کشور‌ها صورت می‌گیرد. او در این زمینه توضیح می‌دهد: «۸۰ درصد فیبرکشی در بسیاری از کشورها ازطریق فیبرهوایی است که هم هزینه‌‌ها را کاهش می‌دهد و هم سرعت اجرا را افزایش می‌دهد. بنابراین ما می‌توانیم با در نظر گرفتن برنامه‌ای استفاده از فیبرنوری هوایی وزارت نیرو را برای آن‌ها تعریف کنیم.»
 
عباسی شاهکوه در پایان یادآور شد که پیش‌نویس اولیه اصول حاکم بر تقسیم کار و حمایت از توسعه شبکه پرسرعت نوری هفته گذشته در رگولاتوری با حضور بازیگران این عرصه تدوین شده است. براساس توضیحات او این پیش‌نویس هنوز قانونی نیست و به تصویب کمیسیون رگولاتوری هم نرسیده، ولی آن‌ها در تلاش هستند که تا قبل از پایان سال برنامه اتصال خانوارها به اینترنت بالای ۲۵ مگابیت برثانیه را نهایی کنند.
 
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.