اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 30, 2022
13:57 یکشنبه، 10ام بهمنماه 1400
کد خبر: 132795

کُندی رگولاتوری چالش کشور برای توسعه هوش مصنوعی

 
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، فارغ التحصیلی سالانه ۳ هزار دانشجو، ۵۰۰ عضو هیات علمی و ۳۰۰ شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی را از ظرفیت‌های کشور در این حوزه دانست و گفت: فاصله بخش رگولاتوری و فناوری موجب شده که نتوانیم از این ظرفیت بهره‌مند شویم.
 
ستار هاشمی امروز در مراسم رونمایی از دو پروژه پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه هوش مصنوعی با بیان اینکه سهم اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد در دنیا تا سال ۲۰۲۵ به میزان ۲۴ درصد برآورد شده است، افزود: یعنی تا ۳ سال آینده سهم اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد ۲۴ درصد می‌شود، در حالی که سهم امروز اقتصاد دیجیتال به ۳۰ درصد یعنی حدود ۳۰ تریلیون دلار رسیده است.
 
وی با تاکید بر اینکه بالغ بر ۴۰ کشور دنیا سهم اقتصاد دیجیتالشان ۴۰ درصد است، اظهار کرد: بخشی از این جهش ناشی از شیوع کرونا و بخش دیگر آن مربوط به تحولات حوزه فناوری است.
 
هاشمی، هوش مصنوعی را یکی از مؤلفه‌های کلیدی در شکل‌گیری اقتصاد دیجیتال عنوان کرد و یادآور شد: سهم هوش مصنوعی به تنهایی در اقتصاد تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۵ درصد برآورد شده است.
 
معاون فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه این حوزه در کشور بر اساس این آمارها را نیازمند برنامه‌ریزی و تدبیر دانست و افزود: بر اساس نتایج مطالعات توسعه هوش مصنوعی ۹۷ شغل ایجاد می‌کند و ۸۵ شغل را از بین می‌برد. این فناوری مشاغلی را که نیاز به تکرار دارند، از بین می‌برد، ولی در مقابل نیاز به متخصص را افزایش می‌دهد.
 
وی اضافه کرد: بر این اساس جهت گیری ما در تربیت نیروی انسانی باید بر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های نیروی انسانی متمرکز باشد.
 
هاشمی، فارغ التحصیلی سالانه ۳ هزار دانشجو، ۵۰۰ عضو هیات علمی و ۳۰۰ شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی را از ظرفیت‌های کشور در این حوزه دانست و یادآور شد: با برنامه‌ریزی و استفاده از این ظرفیت باید تلاش کنیم ضمن نگهداشت نیروی انسانی در کشور، سهم مناسبی از کاربرد هوش مصنوعی را ایجاد کنیم.
 
وی فاصله رگولاتور با فناوری را از چالش‌های کشور در این حوزه ذکر کرد و ادامه داد: فناوری‌ها به سرعت در حال توسعه هستند، ولی بخش رگولاتوری نمی‌تواند با سرعت مناسب به پیش برود که این امر موجب شکافی شده و نمی‌توانیم از ظرفیت‌های موجود در هوش مصنوعی استفاده کنیم.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.