اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 27, 2022
17:04 یکشنبه، 8ام اسفندماه 1400
کد خبر: 133742

مدیرعامل رایچت: در آستانه ورود به بازارهای بین‌المللی هستیم

 
مدیرعامل رایچت از اقدامات امنیتی و تلاش‌های این مجموعه پس از حمله سایبری سال گذشته صحبت کرد و تاکید کرد امروزه رایچت به پشتوانه اعتماد مشتریانش و تلاش‌هایی که داشته در آستانه ورود به بازارهای بین‌المللی قرار دارد.
 
پلتفرم گفت‌وگوی آنلاین رایچت که بسیاری از کسب‌وکارهای ایرانی برای ارتباط با مشتریان خود از آن استفاده می‌کنند، اواسط بهمن ماه سال گذشته با چالشی بزرگ رو به رو شد. براساس گزارش‌های منتشر شده در آن زمان، هکرهای خارجی با تهاجم سایبری به چندین کسب و کار ایرانی و نفوذ به پایگاه داده این شرکت ، بخشی از داده‌های این استارتاپ ایرانی را به سرقت بردند و تیم رایچت نیز طی بیانیه‌ای این بروز اتفاق را تایید و از تمام مشتریان خود پوزش خواست.
 
اما این مجموعه پس از چنین چالش بزرگی، که به گفته مدیرعامل رایچت درس‌ها و تجربه‌های بسیاری را برایشان به همراه داشته است؛ با پایدارسازی سرورها و اجرای آخرین نسل از پروتکل‌های ویژه و لایه‌های امنیتی در این پلتفرم، موفق به ادامه مسیر پیشرفت خود و حضور در بازارهای رقابتی شد. اکنون رایچت با رسیدن به جایگاه پیشین خود در سرویس دهی به 15 هزار کسب‌وکار آنلاین و 54 هزار وبسایت و اپلیکیشن اعلام می‌کند در حال حاضر بیش از 90 هزار اپراتور در کسب‌وکارهای ایرانی، از طریق رایچت با کاربران خود در ارتباط هستند.
 
«قادر صادقی»، مدیرعامل پلتفرم رایچت در گفتگو با دیجیاتو به اتفاق تلخ سال گذشته اشاره کرد و اعتقاد دارد اگرچه ماجرایی سنگین و سخت بود، اما منجر به کسب تجربه و فراگیری نکات جدیدی برای کسب و کارشان شد و چشم‌هایشان را به فضاهای جدیدتر باز کرده است: «از متخصصین بیشتری کمک گرفتیم و پروسه‌ای برای امنیت، توسعه، مقیاس‌پذیری و رشد طی شد تا بتوانیم سرویس های امن و پایداری را برای مشتریان‌مان مهیا کنیم.»
 
او با تاکید بر اینکه امنیت موضوعی نیست که بتوان آن را همیشه به صورت صد درصدی مهیا کرد، افزود:
 
«حمله سایبری به ما همزمان با هک فیسبوک، اسپاتیفای، لینکدین و… بود که از لحاظ مباحث PR و روابط عمومی برای ما با بار روانی سنگینی همراه بود. از همین رو تصمیم گرفتیم تا با سرمایه‌گذاری ویژه در بخش امنیت و پایداری، ساختارها و فرآیندهای بهینه‌تری را فراهم آوریم و پیش‌بینی‌های لازم برای مقیاس‌های بالا داشته باشیم تا بدانیم در موارد بحرانی چگونه عمل کنیم و تیم‌هایمان چطور تعامل داشته باشند.»
 
صادقی در پاسخ به سوال دیجیاتو که پس از حمله سایبری سال 1399 چه اقداماتی برای افزایش امنیت این پلتفرم صورت گرفته است، گفت:
 
«پس از آن ماجرا کل سرمایه‌گذاری‌مان را معطوف به بحث زیرساخت کرده و آن را به صورت بنیادی متحول کردیم. جابه‌جایی تکنولوژی روز با ورژن‌های قدیمی و ارائه نسخه‌های جدیدی برای کدهای بخش بک‌اند، دیتابیس و فرانت‌اند بخشی از اقدامات امنیتی ما در نسخه جدید و امن رایچت بود. علاوه بر این با توسعه و تقویت تیم فنی API اختصاصی رایچت را از نو دولوپ کردیم تا سریع‌تر، سبک‌تر و امن‌تر شود. همچنین ضمن ارائه ساختاری یک‌پارچه‌ برای سرویس‌هایمان، این بار ساختار تمامی سرورهای اصلی و سرورهای پشتیبان‌مان را طوری بنا نهادیم تا با عبور از فایروال، به منسجم‌ترین و امن‌ترین شکل خود برسد؛ کما اینکه می‌دانیم این پایان راه ما در بهبود و بهینه‌سازی پلتفرم رایچت نخواهد بود و همواره در حال به روزرسانی دانش فنی تیم رایچت و ارائه نسخه‌های جدیدتر و بهینه‌تر هستیم.»
 
به گفته وی علاوه بر این اقدامات، طی یک سال گذشته چندین آپدیت از سوی رایچت انتشار یافته است که در آخرین آن‌ها، این پلتفرم امکان اتصال مستقیم به واتس‌اپ را به کاربران ارائه می‌دهد: «اتصال رایچت به واتساپ در نوع خود اتفاق قابل توجهی است. چرا که ما این بار بر خلاف پپام‌رسان آزاد و باز تلگرام که پیش‌تر امکان اتصال به آن را فراهم آورده بودیم، با پیام‌هایی رمزنگاری شده با درجه امنیتی بالا از سمت فیس بوک (META) مواجه هستیم و عملکرد تیم فنی رایچت در این بخش قابل توجه است.»
 
مدیرعامل رایچت با بیان اینکه این آپدیت در پاسخ به نیاز کسب‌وکارهایی که شماره واتس‌اپ خود را در اختیار مشتریان‌شان قرار می‌دهند و با چالش پاسخ‌دهی به پیام‌های واتس‌اپ بصورت توسط چند اپراتور (یک تیم) رو به رو هستند منتشر شده، افزود:
 
«با آپدیت جدید رایچت، کسب‌وکارها می‌توانند واتس‌اپ خود را به این پلتفرم متصل کرده تا به سادگی پیام‌های دریافتی را توسط اپراتورهای خود مدیریت کنند. لازم به ذکر است که در حال حاضر تمامی کاربران در حال استفاده از نخستین نسخه این ویژگی جدید رایچت هستند و ما قصد داریم تا به زودی با آپدیت‌های هیجان انگیز دیگری، کاربرد پذیری ابزارکمان را در پیام‌رسان واتس‌اپ افزایش دهیم.»
 
درصدد ورود به بازار بین‌المللی
صادقی در بخش دیگر سخنان خود از برنامه‌شان برای ورود به بازارهای بین‌المللی سخن گفت: «بستر مناسبی را آماده کردیم تا بتوانیم با نمونه‌های بین‌المللی رقابت کنیم و طبق یک استراتژی منسجم به بازار یک سری کشورها ورود کنیم. از سمت دیگر امکانات جدیدی قرار است به رایچت اضافه شود که بر پایه هوش مصنوعی، ماشین لرنینگ و چت‌بات است تا کسب‌وکارها بتوانند بدون دغدغه برای اپراتور انسانی، به حمایت و پشتیبانی از مشتریان خود بپردازد و بخش فروش و ارتباطات خود را بهتر کنترل کنند.» 
 
به گفته وی در این مدت محصول جدیدی با نام «جواب‌گو» را به بازار عرضه کرده‌اند که در هسته مرکزی خود از تکنولوژی هوش مصنوعی برای پردازش اطلاعات استفاده می‌کند. گرچه در حال حاضر سیستم ماشین لرنینگ این محصول در حال یادگیری از عملکرد اپراتورهای انسانی است. این اپراتورها به‌صورت یک سیستم کال سنتر توسط رایچت در اختیار کسب‌وکارهای متقاضی این پلتفرم قرار داده می‌شود تا این بار اپراتورهای رایچت امر پشتیبانی از مشتریان کسب‌وکارها را بر عهده بگیرند. او باور دارد در این حالت بخش عمده‌ای از چالش‌های منابع انسانی و هزینه‌های مربوط به تجهیز فضای اداری و مباحث استخدامی را در سازمان‌ها، ارگان‌ها و کسب‌وکارهای ایرانی کاهش می‌دهد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.