سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 31, 2022
9:21 دوشنبه، 9ام آبانماه 1401
کد خبر: 139869

نسل بعدی باتری‌های حالت جامد احتمالا با پرینترهای سه‌بعدی تولید می‌شوند

شرکت‌های مختلفی از جمله یک استارتاپ آمریکایی سعی دارند با چاپگرهای سه‌بعدی اختصاصی دست به تولید باتری‌های حالت جامد بزنند.
 
تلاش برای ساخت باتری‌های حالت جامدی که بتوانند با باتری‌های لیتیوم-یونی امروزی رقابت کنند، شدت گرفته است. حالا یک استارتاپ آمریکایی سعی دارد نسل بعدی این باتری‌ها را با چاپگر سه‌بعدی بسازد تا ضمن کاهش هزینه‌ها، بتواند آن‌ها را در شکل‌ها و ظرفیت‌های مختلف تولید کند.
 
باتری‌های لیتیوم-یونی امروزه همه جا حضور دارند؛ از گوشی‌های هوشمند گرفته تا خودروها و دوربین‌ها، همه از این باتری‌ها استفاده می‌کنند. اما یکی از مشکلات اصلی این باتری‌ها، ایمنی آن‌هاست چون به راحتی می‌توانند آتش بگیرند. ولی باتری‌های حالت جامد به جای الکترولیت مایع که قابلیت اشتعال دارد، از یک ماده جامد و پایدارتر استفاده می‌کنند.
 
یکی از شرکت‌هایی که در زمینه تولید باتری‌های حالت جامد فعالیت می‌کند، استارتاپ کالیفرنیایی Sakuu است که می‌خواهد نسل بعدی باتری‌ها را به‌صورت سه‌بعدی چاپ کند. این استارتاپ می‌گوید چاپ سه‌بعدی به آن‌ها اجازه می‌دهد لایه‌های باتری بیشتری را در یک فضای مشخص جا بدهند و ظرفیت این باتری‌ها را نسبت به باتری‌های معمولی بیشتر کنند.
باتری‌های حالت جامد با چاپگر سه‌بعدی ساخته می‌شوند
چاپگر سه‌بعدی Sakuu که فعلا نمونه اولیه‌ای از آن ساخته شده، اندازه‌ای در حدود 10 متر دارد و به‌طور اختصاصی توسط این شرکت طراحی شده تا هزینه‌ها را کاهش دهد. اما مشخص نیست که این کاهش هزینه‌ها دقیقا چه قدر خواهد بود.
 
این باتری‌ها به لحاظ تئوری می‌توانند شکل‌های بیشتری به خود بگیرند و شیوه کارگذاری باتری‌ها در محصولات گوناگون را تغییر دهند. به عبارت دیگر، مزیت مهم این باتری‌ها این است که دیگر لازم نیست محصولات مختلف را مبتنی بر آن‌ها بسازید، بلکه می‌توانید باتری‌ها را مبتنی بر محصولات تولید کنید. ولی این استارتاپ هنوز از طریق نمونه اولیه چاپگر خود باتری کاملی به‌صورت سه‌بعدی چاپ نکرده است.
 
در حال حاضر استارتاپ‌های زیادی وجود دارند که سعی می‌کنند باتری‌های حالت جامد بسازند و امیدوارند این محصولات به لحاظ تجاری برای عرضه در بازار مطلوب باشند. از جمله شرکت‌هایی که برای تولید این باتری‌ها به سراغ چاپ سه‌بعدی رفته‌اند می‌توانیم به Blackstone Resources و Photocenteric اشاره کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.