امنیت

فناوری اطلاعات

November 19, 2022
17:19 شنبه، 28ام آبانماه 1401
کد خبر: 140576

سردار جلالی: نیازمند دانش به‌روز برای مقابله با تهدیدات فناوری هستیم

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: ما به دلیل آنکه با تهدیداتی از جنس فناوری مواجه هستیم و هم‌زمان با پیشرفت‌ آن‌ها نیازمند دانش به‌روز برای مقابله با تهدیدات هستیم.
 
سردار غلامرضا جلالی طی سخنانی در نشست تخصصی پدافند غیرعامل وزارت دفاع، گفت: مسیری که وزارت دفاع تا به امروز طی کرده، یک مسیر پیش برنده بوده است؛ به طوری که امروز از نقش حداقلی در مونتاژ کردن سلاح‌های نه چندان پیشرفته به جایی رسیده که پیشرفته‌ترین تسلیحات دفاعی را تولید کرده و اثر راهبردی نیروهای مسلح را توسعه و بازدارندگی را ارتقا داده است.
 
وی یادآور شد: پدافند غیرعامل در وزارت دفاع توانسته زیرساخت‌ها، توانمندی‌ها، دانش صنعتی، خط تولید، نیروی انسانی متخصص خود را حفظ کند و در کنار آن مکمل پدافند غیرعامل در کشور نیز باشد.
 
جلالی با بیان اینکه وزارت دفاع در حوزه پدافند غیرعامل دارای سابقه‌ای درخشان است، اظهار کرد: وزرا و معاونان آن‌ها سال‌های اخیر نقش پررنگی را در این امر ایفا کرده‌اند و موضوعی که در پدافند غیرعامل بسیار مهم است، دایره متنوع تهدیدات است. ما مکلفیم در برابر تهدیدات آینده و نوظهور الگوهایی از پدافند و دفاع همه جانبه و ترکیبی را طراحی کنیم.
 
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه نبردها در فضای کنونی به حوزه سایبر کشیده شده است، گفت: در جنگ سایبری، حمله به زیرساخت‌های حیاتی و خدمات رسان به مردم در دستور کار دشمن قرار می گیرد. در این بخش نیازمند اقدامات پدافند سایبری برای تضمین تداوم کارکرد در این زیرساختها در صورت وجود تهدیدات هستیم به نحوی که حتی در صورت اعمال تهدید نیز خدمات رسانی دچار وقفه نشود.
 
وی با اشاره به اینکه امروز در دنیا الگوها و روشها در جنگ زیستی به طور کلی تغییر کرده است، افزود: وزارت دفاع در حوزه پدافند زیستی نقشی کلیدی دارد؛ امروز نیازمند زیرساخت های آزمایشگاهی تشخیصی در وزارت دفاع هستیم. این زیرساخت‌ها در هنگام وقوع تهدیدات زیستی احتمالی می تواند در حوزه پدافند زیستی به صورت فعال و موثر وارد شده و نقش آفرینی کند.
 
جلالی ادامه داد: در پدافند زیستی ما به شبکه‌ای از آزمایشگاه های زیستی نیازمندیم که آزمایشگاه، خط تولید واکسن، سیستم انفورماتیک از اجزای آن است. وزارت دفاع توانست با همت شهید والا مقام محسن فخری زاده راه اندازی خط تولید واکسن که اقدامی راهبردی برای مقابله با جنگ زیستی است را به سرانجام برساند.
 
وی تاکید کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم دیگر در پدافند غیرعامل در وزارت دفاع، موضوع آموزش و پژوهش است؛ ما به دلیل آنکه با تهدیداتی از جنس فناوری مواجه هستیم و چون این فناوری ها در حال بروز شدن است، هم زمان با این پیشرفت‌ها نیازمند دانش به‌‍روز برای مقابله با تهدیدات هستیم.
 
جلالی ادامه داد: به همین دلیل، باید مجموعه های پژوهشی وزارت دفاع به عنوان کار اولیه، در زمینه تولید دانش‌های نوین میان رشته‌ای نقش آفرینی کنند و آن را در اختیار کشور قرار دهند. این موارد باید مورد تحلیل و بررسی علمی قرار گیرد؛ ما در حوزه آموزش و پژوهش نیازمند این هستیم که وزارت دفاع نقش آفرینی فعالی داشته باشد.
 
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: با عضویت وزیر دفاع و جانشین وی در کمیته دائمی پدافند غیرعامل توانسته‌ایم ساختارها و نظامات جدیدی از پدافند غیرعامل که مورد نیاز بوده است را با مطالعه و کار پژوهشی تولید کنیم؛ ما امروز شیوه نامه عملیات مشترک بخش نظامی و غیر نظامی را به نام نظام جامع عملیاتی به تایید رسانده‌ایم.
 
وی یادآور شد: تاکنون حدود هفت نوع عملیات پدافند غیرعامل مصوب و تایید شده است و همچنین نظام عملیاتی پدافند زیستی را با ارزیابی حوزه کرونا باز طراحی کردیم و به تایید رساندیم. امروز ما مفتخر به دارا بودن سند عالی و پیشرفته علمی هستیم
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.