امینت

تلفن همراه

December 30, 2022
13:58 جمعه، 9ام دیماه 1401
کد خبر: 141740

ارتقای امنیت عمومی یا تجاوز به حریم خصوصی؟

شرکتی به نام ClearView AI اپلیکیشنی منتشر کرده که سرویس شناسایی چهره را در اختیار دولت آمریکا قرار می‌­دهد.
شرکتی به نام Clearview AI اپلیکیشنی منتشر کرده که سرویس شناسایی چهره را در اختیار دولت آمریکا قرار می‌دهد. این استارت‌آپ توانسته بیش از ۲۰ میلیارد تصویر شهروندان را از وب‌سایت‌هایی مثل فیس‌بوک، توییتر، لینکدین و اپلیکیشن‌های پیام‌رسان جمع‌آوری و امکان جست‌وجوی تصویر افراد ناشناس با این پایگاه داده را فراهم کند. موافقان توسعه این فناوری معتقدند دستیابی دولت به چنین امکانی منجر به کاهش چشمگیر جرائم سازمان‌یافته، دزدی هویت، جرائم جنایی و سرقت و در کل ارتقای امنیت عمومی خواهد شد.
 
نگرانی‌های عمومی و ابهام‌های بسیاری که در خصوص استفاده از فناوری بازشناسی چهره همواره مطرح است باعث شده شرکت‌هایی نظیر آمازون و فیس‌بوک در ارائه چنین سرویس‌هایی به دولت تامل کنند و عطای درآمدهای سرسام‌آور آن را به لقایش ببخشند. حتی در برخی از ایالت‌های بزرگ نظیر سان‌فرانسیسکو، استفاده از فناوری تشخیص چهره توسط پلیس ممنوع اعلام شده است. البته از Clearview شکایت‌های متعددی انجام شده و استفاده از پایگاه داده آن در کشورهای کانادا، استرالیا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و یونان غیرقانونی اعلام شده و این شرکت اکنون با جریمه‌های چند میلیون دلاری در اروپا مواجه است. این در حالی است که به نقل از مقاله نیویورک تایمز از سال گذشته تاکنون بیش از ۶۰۰ آژانس امنیتی در حال استفاده از ClearView AI هستند.
 
اگرچه استفاده از فناوری بازشناسی چهره توسط دولت‌ها به منظور تضمین امنیت عمومی در اندازه‌های ملی همیشه محل بحث بوده، اما استفاده بدون اجازه از تصاویر شهروندان و در اختیار گذاشتن آنها برای پلیس و سایر نهادهای امنیتی متناقض با حریم خصوصی و قوانین شهروندی تلقی می­‌شود. تصور کنید یک شهروند در حال پیاده‌روی است و فردی می‌تواند مخفیانه از او عکس بگیرد و بعد از جست‌وجوی او در این اپلیکیشن، ضمن شناسایی هویت او، به اطلاعات شغلی و همچنین شبکه دوستان و علایق او نیز دسترسی داشته باشد. نگرانی دیگر این است که آیا مکانیسم‌­های کافی برای ذخیره‌سازی امن چنین پایگاه داده­‌ مهمی در نظر گرفته شده است؟ آیا از اساس نهادی متولی ارزیابی و شناسایی آسیب‌پذیری‌های آن بوده است؟ نگرانی اساسی دیگر این است که چه تضمینی وجود دارد این سرویس فقط در اختیار دولت قرار گیرد؟
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.