فناوری اطلاعات

March 6, 2023
17:06 دوشنبه، 15ام اسفندماه 1401
کد خبر: 143731

امارات معلم‌های هوش مصنوعی مبتنی بر مدل زبانی GPT را وارد کلاس‌های درس می‌کند

امارات با پذیرش فناوری‌های نوین قصد دارد ربات‌های معلمی را که مبتنی بر مدل زبانی GPT آموزش داده می‌شوند، به کلاس‌های درس بیاورد.
 
به‌نظر می‌رسد که نگرانی بسیاری از مردم درباره هوش مصنوعی چندان هم دور از ذهن نبوده است. وزارت آموزش امارات متحده عربی اعلام کرده است که معلم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی به‌زودی به کلاس‌های درس این کشور وارد خواهند شد.
 
 
«احمد الفلاسی»، وزیر آموزش و پروش امارات، در «اجلاس آموزش الف» در موزه آینده دبی اعلام کرد که این وزارتخانه متعهد به حرکت به‌سمت فناوری‌های نوین است و تلاش خواهد کرد تا مربیانی را براساس فناوری GPT آموزش دهد و وارد کلاس‌های درس کند. به باور او، این تغییر می‌تواند نظام تحصیلی امارات را ارتقا دهد. بااین‌حال، الفلاسی تأکید کرده است که معلمان همچنان به‌عنوان بخش جدایی‌ناپذیر آموزش باقی خواهند ماند:
 
«ما در وزارت آموزش و پرورش متعهد به پذیرش فناوری‌های پیشرو هستیم و با شرکای خود برای توسعه معلم‌های هوش مصنوعی مبتنی بر GPT و تکامل فناوری آموزشی برای ارتقای سیستم آموزشی در امارات همکاری می‌کنیم.»
 
الفلاسی می‌گوید: «با افزایش شتاب پیشرفت در حوزه علم و فناوری‌های آموزشی در سراسر جهان، روش‌های سنتی تدریس تغییر پیدا کرده‌اند و ابزارهای نوین از طریق شیوه‌های تعاملی به این فضا تحول بخشیده‌اند.» وزیر آموزش امارات می‌گوید آن‌ها می‌خواهند از فناوری‌های هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت آموزش و یادگیری استفاده کنند و هدفشان کنارگذاشتن معلمان نیست.
 
 
 
امارات به استقبال فناوری هوش مصنوعی می‌رود
در شرایطی که برخی معلمان و مراکز آموزشی (ازجمله در نیویورک آمریکا) استفاده از هوش مصنوعی زایا در کلاس‌های درس را ممنوع کرده‌اند، امارات تصمیم به پذیرش این فناوری گرفته است. الفلاسی می‌گوید: «این فناوری باعث می‌شود معلمان، دانشگاهیان و مدرسان در سراسر دنیا نه‌فقط شیوه آموزش، بلکه شیوه‌های ارزیابی خود را دوباره بررسی کنند.»
 
امارات قرار است سیاست‌های جدیدی را تدوین کند تا معلمان و دانشگاهیان بدانند که چطور می‌توانند بهترین استفاده را از مدل‌های زبانی بزرگ داشته باشند. این کشور اولین‌بار در زمان همه‌گیری کرونا متوجه پتانسیل‌های فناوری در بخش آموزش شد.
 
الفلاسی می‌گوید: «همه ما تجربه دوره کرونا را داریم و متوجه شده‌ایم که فناوری در حوزه آموزش چقدر مهم است. منتها به‌جای اینکه به فناوری به‌عنوان ابزاری برای غلبه بر بحران نگاه کنیم، باید آن را به‌عنوان ابزاری برای کمک به تحول شیوه‌های آموزش در نظر بگیریم.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.