امنیت

فناوری اطلاعات

March 14, 2023
13:59 سه شنبه، 23ام اسفندماه 1401
کد خبر: 143911

زیان ۱۰ میلیارد دلاری آمریکایی‌ها از کلاهبرداری‌های اینترنتی

اطلاعاتی که ماه جاری از سوی اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) منتشر شد، نشان داد آمریکایی‌ها سال میلادی گذشته ۱۰.۳ میلیارد دلار در کلاهبرداری‌های اینترنتی مختلف از دست دادند.
 
طبق گزارش سالانه اف‌بی‌آی، این بالاترین زیان ثبت شده در پنج سال گذشته است. دفتر شکایت جرایم اینترنتی این سازمان، روزانه بیش از ۲۰۰۰ شکایت ثبت کرده است.
 
بیشترین شکایت گزارش شده، مربوط به فیشینگ بوده که در جریان آنها، ۳۰۰ هزار و ۴۹۷ قربانی، ۵۲ میلیون دلار در سال ۲۰۲۲ در این کلاهبرداری‌ها از دست دادند. فیشینگ به عنوان استفاده از ایمیل، پیام کوتاه و تماس‌های تلفنی تعریف می‌شود که وانمود می‌کنند از یک شرکت معتبر بوده و اطلاعات شخصی، مالی و ورود به حساب را از قربانیان درخواست می‌کنند. این کلاهبرداری معمولا موفق است زیرا ایمیل‌های فیشینگ اغلب شبیه ایمیل‌هایی هستند که قربانیان آنها را می شناسند و باعث می‌شود به اشتباه روی لینک‌های آلوده کلیک کنند.
 
رخنه‌های اطلاعاتی و کلاهبرداری‌های عدم پرداخت، دومین موارد بزرگ بعدی در میان کلاهبرداری‌های اینترنتی در سال ۲۰۲۲ بودند که به ترتیب ۵۸ هزار و ۸۵۹ قربانی و ۵۱ هزار و ۶۷۹ قربانی گرفتند.
 
باج افزار نوعی رخنه سایبری است که اطلاعات دستگاه را تا زمانی که باجی پرداخت شود، به گروگان می گیرد و نگرانی خاصی را در میان متخصصان امنیت سایبری به دلیل  عدم گزارش این حملات از سوی قربانیان به وجود آورده است. اف‌بی‌آی در سال ۲۰۲۲ حدود تعداد ۲۳۸۵ گزارش مربوط به باج افزار دریافت کرد که زیان مربوط به آنها بیش از ۳۴.۳ میلیون دلار بود.
 
طبق گزارش مرکز شکایت جرایم اینترنتی اف‌بی‌آی، این مرکز شاهد افزایش تاکتیک باجگیری جدیدی برای تسهیل عملیات باج افزاری بوده است. در این تاکتیک، عوامل تهدید قربانیان را با تهدید انتشار اطلاعات مسروقه در صورت عدم پرداخت باج توسط آنها، تحت فشار قرار می‌دهند. تاکنون بیشترین حملات باج افزاری علیه صنعت بهداشت و درمان و پس از آن بخش تولید و و دولت انجام شده است.
 
در این گزارش آمده است: اف‌بی‌آی، پرداخت باج به عوامل تهدید را تشویق نمی‌کند. پرداخت باج ممکن است این عوامل را برای هدف قرار دادن سازمان‌های دیگر ترغیب کند و سایر عوامل تهدید را به مشارکت در توزیع باج افزار و یا تامین مالی فعالیت‌های غیرقانونی تشویق کند. همچنین، پرداخت باج تضمین نمی‌کند که اطلاعات مسروقه قربانی، بازیابی شوند.
 
وزارت دادگستری آمریکا اوایل سال میلادی جاری، یک باند باج افزار به نام هایو را که مسئول ۸۷ حمله سایبری علیه زیرساخت‌های حیاتی بود، مختل کرد.
 
کلاهبرداری‌های مرکز تماس که عمدتا از هند انجام می‌شوند، عامل بیش از یک میلیارد دلار خسارت به قربانیان بوده اند.
 
بر اساس گزارش اف‌بی‌آی، مراکز تماس عمدتا افراد مسن را هدف قرار می‌دهند که اثرات مخربی به همراه دارد. تقریبا نیمی از قربانیانی که گزارش می‌دهند، بیش از ۶۰ سال (۴۶ درصد) سن دارند و ۶۹ درصد از خسارت‌ها (بیش از ۷۲۴ میلیون دلار) را متحمل می‌شوند. در مجموع، سالمندان ۳.۱ میلیارد دلار به دلیل کلاهبرداری‌های اینترنتی در سال ۲۰۲۲ از دست داده اند که بیشترین ضرر در میان گروه‌های سنی بوده است.
 
بر اساس گزارش ای بی سی نیوز، اف‌بی‌آی در بازگرداندن پول قربانیان، ۷۳ درصد موفقیت داشته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.