فناوری اطلاعات

March 15, 2023
12:49 چهارشنبه، 24ام اسفندماه 1401
کد خبر: 143937

نخستین ماهواره‌های اینترنتی کویپر آمازون به فضا پرتاب می‌شود

آمازون قصد دارد نخستین ماهواره‌های اینترنتی خود را در نیمه اول سال ۲۰۲۴ به فضا پرتاب کند و اندکی پس از آن آزمایش‌های تجاری اولیه را عرضه کند.
 
 
پروژه کویپر که واحد اینترنت ماهواره‌ای آمازون است، تولید انبوه این ماهواره‌ها را اواخر سال میلادی جاری آغاز خواهد کرد. این ماهواره‌ها نخستین ماهواره‌ها از بیش از ۳۰۰۰ ماهواره‌ای خواهند بود که این غول فناوری قصد دارد ظرف چند ساله آینده به مدار پایین زمین پرتاب کند.
 
دیو لیمپ، نایب رئیس دستگاه‌های آمازون در کنفرانسی در واشنگتن اظهار کرد: ما قطعا در سال ۲۰۲۴ با مشتریان تجاری خود آزمایش بتا خواهیم داشت.
 
اعلام هدف پرتاب نخستین ماهواره‌ها در سال ۲۰۲۴، آمازون را در مسیر عمل به دستور رگولاتوری برای پرتاب نیمی از کل شبکه کویپر شامل ۳۲۳۶ دستگاه ماهواره تا سال ۲۰۲۶ قرار می دهد.
 
لیمپ که بر دستگاه‌های مصرفی آمازون نظارت دارد، اظهار کرد: این شرکت است قصد دارد از این تعداد، روزانه سه تا پنج ماهواره بسازد تا به هدف مذکور دست پیدا کند.
 
 
آمازون که قصد دارد بیش از ۱۰ میلیارد دلار به شبکه کویپر تزریق کند، تجربه خود در تولید میلیونها دستگاه از محصولات الکترونیکی مصرف کننده را به عنوان یک مزیت نسبت به شرکت اسپیس ایکس، رقیب خود، می بیند که شبکه استارلینک آن در حال حاضر حدود چهار هزار ماهواره در فضا دارد.
 
آمازون قصد دارد یک جفت از نمونه اولیه این ماهواره‌ها را سال میلادی جاری با استفاده از موشک جدید شرکت "یونایتد لانچ الاینس" که سرمایه‌گذاری مشترک بویینگ و لاکهید است، به فضا پرتاب کند.
 
این غول اینترنتی همچنین روز سه‌شنبه سه ترمینال یا آنتن مختلف را معرفی کرد که مصرف کنندگان را به ماهواره های کویپر در مدار زمین متصل خواهند کرد.
 
آمازون در بیانیه ای اعلام کرد مدل "ترمینال استاندارد مشتری" که یک آنتن ۱۱ اینچ مربعی بوده و تولید آن برای این شرکت کمتر از ۴۰۰ دلار هزینه دارد، اینترنت با سرعت ۴۰۰ مگابیت بر ثانیه برای مشتریان فراهم می‌کند.
 
 
جوناتان هوفلر، مدیر فروش مشتریان سازمانی استارلینک در شرکت اسپیس ایکس روز دوشنبه گفت: پایانه‌های استارلینک برای مصرف کنندگان هر کدام ۵۹۹ دلار قیمت داشته و همچنین پایانه‌ها برای دولت‌ها و کسب و کارها تا به امروز بیش از یک میلیون مشتری داشته‌اند.
 
یک آنتن تلفن همراه مربعی شکل کوچک که هفت اینچ پهنا و کمتر از یک پوند (۴۵۳ گرم) وزن دارد، ارزان‌ترین پایانه آمازون برای این شبکه خواهد بود. با این حال، این شرکت قیمت این محصول را فاش نکرد.
 
بزرگترین مدل آنتن آمازون که برای کاربردهای مخابراتی، دولتی و سازمانی طراحی شده است، ۱۹ در ۳۰ اینچ اندازه داشته و سرعت اینترنت یک گیگابیت بر ثانیه فراهم خواهد کرد که برای دانلود یک فیلم کیفیت بالا در مدت زمان ۳۰ ثانیه کافی است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.