سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

May 21, 2023
12:40 یکشنبه، 31ام اردیبهشتماه 1402
کد خبر: 145519

چین با به‌کارگیری معماری RISC-V، به نبرد با تراشه‌سازان غربی می‌رود

مزیت‌های جذاب معماری منبع‌باز RISC-V، باعث شده‌ است تا تراشه‌سازان چینی به استفاده از آن روی بیاورند.
 
 
 
 
نیازهای کاربران روندهای فناوری‌های مدرن را ایجاد می‌کنند. به‌عنوان مثال، با افزایش تقاضا برای تراشه‌ها در وسایل نقلیه‌ی الکترونیکی، سرورهای پیشرفته‌ی مراکز داده و برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی، شاهد گسترش استفاده از معماری RISC-V در پردازنده‌ها هستیم. در جهانی که همه‌چیز به‌سرعت گران‌تر می‌شود، RISC-V به‌عنوان معماری منبع‌باز توجهات زیادی را به خود جلب کرده است؛ زیرا باعث صرفه‌جویی‌های بسیار زیاد در هزینه‌های تراشه‌سازان می‌شود.
 
آینده‌ی چین؛ RISC-V چیست؟
وقتی از تولید محصولات نیمه‌هادی سخن به‌میان آید، شرکت‌های سازنده‌ی این قطعات با چندین فرایند پیچیده و دشوار مواجه می‌شوند. بدین‌ترتیب، تعداد بسیار کمی از تراشه‌سازان فرایند تولید یا حتی توسعه را خودشان انجام می‌دهند. به‌هر‌حال، با پیشرفت سریع فناوری میزان تقاضا از ظرفیت تولیدکنندگان بیشتر می‌شود و RISC-V دقیقاً در چنین شراطی روی کار می‌آید. این معماری درواقع مجموعه دستورالعمل‌های منبع‌باز و بدون حق‌ امتیاز را برای ساخت تراشه‌ها ارائه می‌دهد.
 
دلایل مختلفی برای پذیرش RISC-V در چین وجود دارد. نخست اینکه معماری مذکور گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه برای طراحان تراشه است. علاوه‌براین، منبع‌باز‌بودن و انعطاف‌پذیری و قابلیت سفارشی‌سازی بیشتر درمقایسه‌با معماری‌های اختصاصی مزیت‌های دیگر RISC-V هستند. درنهایت، این معماری نسبتاً جدید مداوم در حال تکامل است و بدین‌ترتیب، می‌تواند با نیازهای برنامه‌های آینده نیز سازگار شود.
 
گیزموچاینا می‌نویسد RISC-V ساده و کارآمد طراحی شده است. توسعه‌ی این معماری را ابتدا محققان دانشگاه کالیفرنیا آغاز کردند و از سال ۲۰۱۵ شاهد انتشار عمومی دستورالعمل‌های آن بودیم.
 
محبوبیت RISC-V در صنعت نیمه‌هادی جهان رو به افزایش است و شاید دلیل اصلی آن چین باشد. شرکت‌های چینی فقط در سال ۲۰۲۲ یازده تراشه‌ی جدید مبتنی‌بر RISC-V تولید کردند. این تراشه‌ها در حوزه‌های مختلف ازجمله خودروسازی، کامپیوتر، ارتباطات بی‌سیم، مدیریت انرژی و امنیت استفاده می‌شوند.
 
پذیرش RISC-V در چین پیشرفت بسیار بزرگی در صنعت نیمه‌هادی جهان محسوب می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد چین در حال تبدیل‌شدن به یکی از بزرگان طراحی و تولید تراشه‌ است. معماری متن‌باز ظرفیت‌های زیادی دارد و موقعیت‌های بسیار مناسبی برای پیشرو‌بودن چین در توسعه‌ی تراشه‌ها ارائه می‌دهد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.