لبه تکنولوژی

مخابرات فضایی

August 11, 2023
19:54 جمعه، 20ام مردادماه 1402
کد خبر: 148382

ارائه راهکار برای بازیافت زباله‌ در ماه!

یک استارت‌آپ اروپایی راه کاهش زباله‌ها در ماه را با یک چاپگر سه بعدی برای بازیافت قطعات فضاپیما به چیزهای مفید، حتی با وجود گرد و غبار ماه در آنها نشان می‌دهد.
 
به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، زندگی در کره ماه یک چالش بزرگ خواهد بود. اما یک استارت‌آپ مستقر در اتریش موسوم به اینکوس(Incus) می‌خواهد مطمئن شود که چالش کمتری برای آن وجود داشته باشد، زیرا نژاد بشر در حال حاضر در حال برداشتن اولین گام‌های خود برای ساختن یک شهرک در کره ماه است.
 
این شرکت می‌خواهد مطمئن شود که همه زباله‌ها در ماه به قطعات مفید بازیافت شوند و هیچ زباله‌ای روی این ماهواره طبیعی زمین باقی نماند.
 
ماموریت‌های فضایی اغلب با زباله‌های زیادی همراه هستند. حتی پرتاب یک ماهواره همیشه شامل دور ریختن تقویت کننده‌ها و موشک‌ها بود تا اینکه ایلان ماسک از راه رسید و آنها را قابل استفاده مجدد کرد.
 
از آنجایی که اجزای مورد استفاده در این ماموریت‌ها باید به اندازه کافی قوی باشند تا در برابر شرایط سخت سفرهای فضایی مقاومت کنند، اغلب با عناصری مانند تیتانیوم ساخته می‌شوند که هم کمیاب و هم گران هستند.
 
دور ریختن آنها در فضا قطعاً اسراف است و اینکوس مستقر در وین اتریش معتقد است که می‌توان از چاپ سه‌بعدی برای تغییر کاربری آنها استفاده کرد.
 
رویکردی که این شرکت اتخاذ می‌کند، تولید فلز مبتنی بر لیتوگرافی(LMM) نام دارد و به تازگی با آژانس فضایی اروپا برای آزمایش آن همکاری کرده است.
 
ساخت فلزات مبتنی بر لیتوگرافی چیست؟
 
در این روش چاپ سه بعدی، پودر فلزی با یک عامل اتصال مخلوط می‌شود و می‌توان با قرار دادن آن در معرض نور فرابنفش، مخلوط را سخت کرد.
 
اینکوس قصد دارد برای پروژه‌های فضایی قدمی فراتر بردارد و مواد اولیه خود را از اجسام دور ریخته شده یا از بین رفته مانند کاوشگرها، فرودگرها یا فضاپیماهای دیگر تامین کند. در حالی که این راهکار می‌تواند به حل مشکل زباله‌های فضایی کمک کند، چالش دیگری نیز در مورد گرد و غبار روی این سطوح وجود دارد.
 
به عنوان مثال، گرد و غبار ماه می‌تواند بر فرآیند اتصال تأثیر بگذارد و این طرح بلندپروازانه را به خاکستر تبدیل کند. بنابراین، اینکوس با آژانس فضایی اروپا همکاری می‌کند تا تأثیر گرد و غبار ماه را بر رویکرد خود ارزیابی کند.
 
خاک شبیه‌سازی شده ماه
 
این همکاری، تاثیر گرد و غبار ماه را بر فرآیند LMM با استفاده از تیتانیوم جدید و بازیافتی آزمایش کرد. آنها گرد و غبار ماه را شبیه‌سازی کردند و آن را در نسبت‌های افزایشی تا ۱۰ درصد با پودر فلزی مخلوط کردند تا قطعات مختلفی ایجاد کنند.
 
این پروژه نشان داد که افزایش غلظت خاک وگرد و غبار ماه بر ویسکوزیته یا روان بودن مواد اولیه تأثیر می‌گذارد، اما می‌توان با استفاده از نسبت‌های اتصال بالاتر آن را اصلاح کرد.
 
جرالد میترامسکوگلر(Gerald Mitteramskogler) مدیر عامل اینکوس در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: این پروژه ثابت کرده است که فناوری LMM قادر به استفاده از پودر بازیافتی برای مواد اولیه است و گردش کار بدون ضایعات پایدار را فراهم می‌کند.
 
اینکوس در وب‌سایت خود آورده است که این رویکرد می‌تواند برای طیف گسترده‌ای از مواد از جمله فلزات گرانبها مانند نقره و طلا نیز استفاده شود. با این حال، این شرکت هنوز باید روی بهینه سازی آن برای آهن و فولاد و همچنین تجزیه و تحلیل تأثیر نمونه‌های دارای غلظت‌های بالاتر گرد و غبار ماه کار کند و در این راه، آژانس فضایی اروپا قصد دارد بیشتر از آن حمایت کند.
 
مارتینا میسنار(Martina Meisnar) مدیر فنی آژانس فضایی اروپا و از اعضای مرتبط با این پروژه گفت: با توجه به چالش بازگرداندن انسان به ماه و ایجاد یک پایگاه دائمی در آن، موضوع استفاده از منابع به صورت درجا(ISRU) شتاب قابل توجهی پیدا می‌کند. این نشان می‌دهد که روش‌های تولید مانند LMM نامزدهای بسیار خوبی برای حمایت از چنین تلاشی هستند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.