تلفن همراه

فناوری

August 18, 2023
12:18 جمعه، 27ام مردادماه 1402
کد خبر: 148620

بهبود نمایشگر هدست‌های VR؛ محققان پنلی از ترکیب میله‌های کوانتومی و DNA می‌سازند

دانشمندان MIT با استفاده از ساختارهای DNA استفاده از میله‌های کوانتومی را ممکن کرده‌اند تا کیفیت نمایشگرهای سه‌بعدی را ارتقا بدهند.
 
 
نقطه‌های کوانتومی تا امروز یکی از فناوری‌های پیشرفته در صفحات نمایش محسوب می‌شدند، اما حالا دانشمندان با تکنیک جدیدی استفاده از میله‌های کوانتومی (Quantum Rods) را ممکن کرده‌اند. این فناوری جدید می‌تواند برای بهبود نمایشگرهای سه‌بعدی در هدست‌های VR استفاده شود.
 
میله‌های کوانتومی ذرات کوچک اما کشیده‌ای هستند که با کمک آن‌ها نه‌تنها می‌توان رنگ نور بلکه قطبش آن را کنترل کرد. بنابراین این ذرات می‌توانند برای تولید تصاویر سه‌بعدی بسیار کاربردی باشند. البته چینش چندین میله کوانتومی در یک جهت تاکنون کار مشکلی بود. اما حالا محققان MIT راه جدیدی را برای حل این مسئله کشف کرده‌اند.
 
دانشمندان MIT دست به تولید ساختارهای اوریگامی جدیدی از DNA زده‌اند که الگوهایی به‌شکل لوزی دارند و میله‌های کوانتومی با فاصله حداقل 10 نانومتری روی آن‌ها قرار می‌گیرند. با این روش می‌توان تمام میله‌ها را در یک جهت تعبیه کرد و مانع از تداخل نور شد.
 
 
میله‌های کوانتومی چگونه روی DNA قرار گرفتند؟
محققان برای چسباندن میله‌های کوانتومی به DNA، فرایند تولید جدیدی را توسعه داده‌اند که در آن DNA ابتدا در کنار میله‌ها در یک مخلوط به حالت امولسیون درمی‌آید. سپس آب به‌سرعت از این مخلوط حذف می‌شود تا مولکول‌های DNA روی میله‌های بیرونی لایه‌ای ضخیم بسازند. سپس حالت چسبنده‌ای ایجاد می‌شود که اتصالات مدنظر محققان را ممکن می‌کند.
 
از آن‌جایی که این فرایند تنها چند دقیقه زمان می‌برد، پژوهشگران می‌گویند تکنیک آن‌ها به‌راحتی مقیاس‌پذیر است و می‌توان در صنعت از آن استفاده کرد. آن‌ها در گام بعدی به سراغ تولید ویفرهایی از میله‌های کوانتومی بر روی داربست‌های DNA می‌روند. این طراحی در نهایت می‌تواند کاربردهای زیادی حتی فراتر از نمایشگرهای VR داشته باشد.
 
«رابرت مک‌فارلین»، از محققان این پروژه می‌گوید: «روشی که ما در این مقاله توصیف کرده‌ایم عالی است چون کنترل خوبی را بر فاصله و جهت قرارگیری میله‌های کوانتومی فراهم می‌کند. گام‌های بعدی شامل ساخت آرایه‌هایی خواهد بود که بیشتر حالت سلسله‌مراتبی دارند، و با ساختارهای معین در اندازه‌های گوناگون ساخته می‌شوند. قابلیت کنترل اندازه، شکل و جایگیری آرایه میله‌های کوانتومی دروازه‌ای است که می‌تواند کاربردهای الکترونیکی متنوعی را پیش روی ما قرار دهد.»
 
نتایج این تحقیق در مجله Science Advances منتشر شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.