وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در جمع فعالان بخش ICT استان زنجان از نزدیک با مسائل و مشکلات فعالان اقتصاد دیجیتال در این استان آشنا شد.
به گزارش خبرنگار مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه برنامه سفر به استان زنجان در جمع فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات این استان حاضر شد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات این حوزه در زنجان قرار گرفت.
وزیر ارتباطات در این نشست با اشاره به انتخاب استاندار زنجان به عنوان نمونه در جشنواره شهید رجایی، گفت: با توجه تخصص استاندار زنجان در حوزه فناوری اطلاعات امیدوارم انتخاب استانداران مطلع در این حوزه افزایش یابد.
وی افزود: تمام ظرفیت های وزارت ارتباطات در استان زنجان برای توسعه این حوزه در اختیار استاندار قرار دارد.
وزیر ارتباطات با اشاره به الزامات پروژه فیبرنوری برای دهه های آینده کشور، گفت: با نسل پنجم تلفن همراه و فیبرنوری، حوزه ارتباطات متحول می شود و کاربردهای جدید مانند جراحی از راه دور امکان ارائه وجود پیدا می کنند.
وی با اشاره به اینکه نوسازی شبکه در تمام لایه ها در حال انجام است، اعلام کرد: امروز پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها در شهر زنجان آغاز شد و تا اردیبهشت سال آینده شهر زنجان و تا یک سال آینده نیز کل شهرهای استان زنجان تحت پوشش شبکه فیبرنوری قرار می گیرد.
وزیر ارتباطات به وضعیت این بخش در برنامه هفتم توسعه و نگاه راهبردی دولت سیزدهم به این حوزه اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار در برنامه های توسعه این بخش با هویت مستقل دیده شده است.
وی پوشش ۲۰ میلیون خانوار با فیبرنوری، پوشش تمام روستاهای بالای بیست خانوار به اینترنت پرسرعت، تکلیف به تمام دستگاه ها برای استفاده از فناوری های نوین در ارائه خدمت و پیش بینی ساز و کارهای لازم برای ارزش گذاری دارایی های نامشهود شرکت های این حوزه را برخی از هدف گذاری های این برنامه اعلام و گفت: بر اساس هدفگذاری انجام شده در پایان برنامه هفتم باید سهم اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد به ۱۵ درصد برسد.
زارع پور کار گروه ویژه اقتصاد دیجیتال را یکی دیگر از ظرفیت های این حوزه عنوان کرد و گفت: این کار گروه ویژه با اختیارات هیات دولت و رییس جمهوری می تواند بسیاری از مشکلات و موانع توسعه این بخش را حل کند.
وزیر ارتباطات با اشاره به پروژه ها و اقدامات انجام شده در این حوزه، آینده کشور و استان زنجان را روشن توصیف کرد.
زارع پور درباره عدم دسترسی به برخی سایت های اینترنتی نیز گفت: دسترسی به حدود ۳۰۰ هزار سایت و سرویس برای مردم ایران به دلیل تحریم ها، محدود شده و کاربران داخلی در مراجعه با آنها به خطای ۴۰۳ برخورد می کنند که ما با راه اندازی سامانه های تحریم شکن همچون ۴۰۳ دات آنلاین تحریم را دور زده ایم و امکان دسترسی به این ابزارها که برای توسعه اقتصاد دیجیتال هم مورد نیاز است را برای نخبگان و برنامه نویسان کشور فراهم کرده ایم.
بر اساس این گزارش، در ابتدای این جلسه فعالان این حوزه به ظرفیت ها و مسائل و مشکلات این حوزه اشاره کردند و به نکاتی مانند تعدد مجوزها، مشکلات دفاتر پیشخوان، عدم ارائه تسهیلات به کسب وکارهای کوچک و متوسط، فرآیند طولانی دریافت مجوز افتا، هزینه های بالای تهیه زمین برای شرکت های کوچک، مشکل دسترسی به برخی سایت ها و سرویس های تحریمی و مشکلات اینترنت مخابرات در استان زنجان پرداختند و وزیر ارتباطات نیز توضیحاتی در این موارد ارائه کرد.