لبه تکنولوژی

September 9, 2023
13:06 شنبه، 18ام شهریورماه 1402
کد خبر: 149479

موشک عظیم استارشیپ اسپیس ایکس ظاهراً آماده‌ پرواز مجدد است

اسپیس ایکس باید منتظر تایید اداره هوانوردی فدرال باشد تا بتواند برای بار دوم این استارشیپ را پرتاب کند.
 
 
 
به گفته ایلان ماسک، استارشیپ اکنون دوباره «آماده پرواز» است. این شرکت فضایی خصوصی تصاویر و فیلمی از سیستم پرتاب استارشیپ در تأسیسات استاربیس خود در جنوب تگزاس منتشر کرده است.
 
ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس، با پستی در X، که قبلا توییتر بود، نوشت:
 
استارشیپ آماده پرتاب و در انتظار مجوز اداره هوانوردی فدرال است.
 
اسپیس ایکس تأیید کرده‌ است که مقدمات اصلی قبل از پرواز کامل شده‌ است. در ماه‌های اخیر یک سری آزمایشات بر روی سیستم‌های استارشیپ انجام شد.
 
استارشیپ
استارشیپ قدرتمندترین موشک جهان است که از سیستم پرتاب فضایی ناسا پیشی گرفته‌ است و تقریباً ۹/۵ میلیون پوند نیروی رانش در هنگام پرتاب مأموریت آرتمیس ۱ تولید کرد.
 
تخمین زده‌ می‌شود که استارشیپ در طول اولین پرواز آزمایشی خود، که با یک انفجار دستی به پایان رسید، به لطف ۳۳ موتور رپتور متصل به مرحله اول آن، ۱۷ میلیون پوند نیروی رانش ایجاد کرد.
 
استارشیپ اولین سیستم پرتاب عمودی خواهد بود که به‌طور کامل قابل استفاده مجدد است. این امر هزینه پرتاب‌های پی در پی را کاهش می‌دهد، پرواز فضایی انسان به مریخ را ممکن می‌کند و جاه‌طلبی‌های ایلان ماسک برای تبدیل بشر به یک تمدن چند سیاره‌ای را برآورده می‌کند.
 
سیستم پرتاب استارشیپ با ارتفاع ۱۲۰ متر برای اولین بار در ۲۰ آوریل پرواز کرد
اگرچه آن پرواز آزمایشی با یک انفجار در ارتفاع بالا به پایان رسید، اما اسپیس ایکس بیان می‌کند که اطلاعات ارزشمندی از پرتاب به‌دست آورده‌ است.
 
به گفته ماسک، از آن زمان تاکنون بیش از هزار تغییر در استارشیپ ایجاد شد. از جمله این موارد می‌توان به معرفی سیستم بین مرحله‌ای با هواکش و یک سپر حرارتی در بالای نمونه اولیه آن اشاره کرد. این امکانات مرحله داغ شده‌ فضاپیما را پس از پرتاب آن جدا می‌کند.
 
اکنون هنگامی که استارشیپ در دومین پرواز به آسمان می‌رود، بار دیگر هدفش پرواز به مداری خواهد بود که یک چرخش جزئی دور زمین انجام دهد. فرود آن برای در اقیانوس آرام، نزدیکی هاوایی، برنامه‌ریزی شده‌ است.
 
اسپیس ایکس هنوز موانع قانونی پیش رو دارد
اگرچه استارشیپ برای پرتاب مداری بعدی خود آماده است، اما چند عامل ممکن است پرتاب موشک را به تأخیر بیندازد.
 
اداره هوانوردی فدرال هنوز مجوز پرتاب را اعطا نکرده است و آژانس همچنان در حال بررسی گزارش حادثه پس از اولین پرتاب آزمایشی است.
 
یک گروه زیست محیطی نیز پس از اولین پرتاب، شکایتی علیه اداره هوانوردی فدرال تنظیم کرده است که می‌تواند این روند را بیشتر به تأخیر بیندازد.
 
این شکایت درباره دهانه‌ای در سکوی پرتاب است که در استاربیس منفجر شد و زباله‌ها را به دوردست‌ها فرستاد. گمان می‌رود خسارات گسترده‌ای به زیستگاه‌های حیات‌وحش مجاور وارد شده‌ باشد.
 
اسپیس ایکس از آن زمان یک سیستم سیل آب در استاربیس نصب کرده است که باید از آسیب‌های مشابه در پرتاب‌های آینده جلوگیری کند.
 
با این‌حال، ممکن است مدتی طول بکشد تا بار دیگر شاهد پرتاب موشک عظیم به آسمان باشیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.