اینترنت و شبکه

رگولاتوری

فناوری اطلاعات

October 13, 2023
15:57 جمعه، 21ام مهرماه 1402
کد خبر: 150379

طراحی و راه اندازی نخستین آزمایشگاه ارزیابی محصولات هوش مصنوعی در ایران

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از ایجاد و راه‌اندازی آزمایشگاه ملی ارزیابی محصولات هوش مصنوعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد.
 
به گزارش ایرنا، «سید محمد رضوی زاده» رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی از طراحی و راه‌اندازی آزمایشگاه ملی ارزیابی محصولات و خدمات حوزه هوش مصنوعی در این پژوهشگاه خبر داد.
 
وی با اشاره به فراگیر شدن حوزه هوش مصنوعی در کشور و ارائه محصولات و سرویس‌های متنوع مبتنی بر هوش مصنوعی توسط شرکت‌های داخلی از یک سو و تاکید وزارت ارتباطات بر حمایت از این فعالیت‌ها و توسعه هوش مصنوعی در کشور از سوی دیگر، از لزوم ارزیابی خروجی‌ها و محصولات این شرکت‌ها در راستای حمایت از آن‌ها و همچنین رگلاتوری و حکمرانی تسهیلگرایانه حوزه هوش مصنوعی در کشور صحبت کرد.
 
رییس مرکز نوآوری هوش مصنوعی ایران افزود: یکی از ملزومات فراگیری محصولات و خدمات در حوزه‌های مختلف فناوری در کشورها و از آن جمله در حوزه هوش مصنوعی، وجود آزمایشگاه‌هایی برای بررسی میزان تطابق آن‌ها با استانداردهای جهانی و ملی است.
 
رضوی زاده با بیان اینکه این آزمایشگاه می‌تواند با بررسی محصولات و خدمات دریافتی، ضمن انجام تست‌های لازم و ارائه گواهینامه‌های مربوطه، اطمینان کافی برای استفاده کنندگان نهایی و همچنین رگلاتورها از کیفیت این محصولات و خدمات ایجاد کند، خاطرنشان کرد: این ارزیابی‌ها در حوزه‌های مختلف عملکردی، محافظت از داده‌های کاربران و تطابق با معیارهای جهانی برای استفاده اخلاق مدارانه از هوش مصنوعی است.
 
وی در ادامه با اشاره به خدمات دیگر این آزمایشگاه، بیان کرد: از جمله خدمات دیگر این آزمایشگاه می‌توان به رتبه‌بندی محصولات و سرویس‌های هوش مصنوعی با توجه به ویژگی‌های دقیق فنی آن‌ها و کمک به کاربران در گزینش محصولات متناسب نیاز خود اشاره کرد.
 
رییس پژوهشگاه افزود: از کارکردها و مزیت‌های دیگر راه‌اندازی این آزمایشگاه، ایجاد فضایی برای نوآوری و تحقیق و توسعه در حوزه هوش مصنوعی است که به دانشجویان، اساتید، صنعتگران و کلیه افرادی که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند، کمک می‌کند.
 
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاع تأکید کرد: با توجه به سابقه فعالیت‌های مشابه در پژوهشگاه ملی فناوری ارتباطات و اطلاعات ایران و وجود یک شبکه آزمایشگاهی قوی مستقر در پژوهشگاه یا دانشگاه‌های همکار، آزمایشگاه هوش مصنوعی می‌تواند از تجربیات و سرویس‌های آزمایشگاه‌های دیگر پژوهشگاه نظیر آزمایشگاه خدمات فناوری اطلاعات، آزمایشگاه تجهیزات رادیویی، آزمایشگاه تجهیزات نوری، آزمایشگاه امنیت کمک گرفته و به توسعه هرچه بیشتر هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف و متنوع در کشور کمک کند.
 
به اعتقاد رضوی زاده، توسعه‌ این آزمایشگاه که جزو اهداف مهم پژوهشگاه است با همراهی بخش خصوصی امکان‌پذیر است. همکاری با این بخش مساله‌ای است که پژوهشگاه ارتباطات بر آن تاکید دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.