سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

November 12, 2023
13:34 یکشنبه، 21ام آبانماه 1402
کد خبر: 151611

حرکت غیرمنتظره مایکروسافت علیه چت جی‌پی‌تی

مایکروسافت به دلیل نگرانی‌های امنیتی و مسائل مربوط به داده‌ها، استفاده از چت جی‌پی‌تی را موقتا برای کارمندان خود ممنوع کرد.
 
این شرکت این قانون را در یک وب‌سایت داخلی اعلام کرد و حتی دسترسی دستگاه‌های شرکتی به این چت‌بات هوش مصنوعی را مسدود کرد.
 
چند شرکت فناوری در گذشته، استفاده داخلی از چت جی‌پی‌تی را ممنوع کرده بودند یا حداقل نسبت به آن هشدار داده بودند اما این اقدام مایکروسافت سوال برانگیز بود زیرا این غول نرم افزاری، بزرگ‌ترین و برجسته‌ترین سرمایه‌گذار شرکت OpenAI است که طراح چت جی‌پی‌تی است.
 
مایکروسافت پس از سرمایه گذاری سه میلیارد دلاری در سال میلادی گذشته، در ژانویه، متعهد شد که ظرف چند سال آینده، ۱۰ میلیارد دلار در شرکت سازنده چت جی‌پی‌تی سرمایه گذاری کند.
 
ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی که مایکروسافت برای محصولات خود عرضه کرده است، مانند چت بات بینگ، از مدل زبانی بزرگ OpenAI هم استفاده می‌کنند اما طبق گزارش‌ها، مایکروسافت در یادداشتی اعلام کرد: هر چند این حقیقت دارد که این شرکت در OpenAI، سرمایه گذاری کرده است و چت جی‌پی‌تی دارای حفاظت‌های داخلی برای جلوگیری از استفاده نادرست است، با این حال، یک سرویس خارجی شخص ثالث است. این شرکت به کارمندان خود توصیه کرد که احتیاط کنند و خاطرنشان کرد سراغ سرویس‌های دیگر مانند تولیدکننده تصویر هوش مصنوعی میدجورنی خواهد رفت.
 
ممنوعیت چت جی‌پی‌تی توسط مایکروسافت، غیرمنتظره اما فوری بود. شبکه سی ان بی سی گزارش کرد پس از انتشار این خبر، مایکروسافت دسترسی به این چت‌بات، را بلافاصله احیا کند. این شرکت ظاهرا این زبان را در توصیه خود برداشته و اعلام کرد دسترسی به اپلیکیشن چت و نرم افزار طراح کانوا را مسدود کرده است.
 
بر اساس گزارش انگجت، یکی از سخنگوهای مایکروسافت به شبکه سی ان بی سی گفت: این ممنوعیت با وجود اشاره روشن به نام چت جی‌پی‌تی، اشتباه بوده است و مایکروسافت به محض اینکه متوجه اشتباه خود شد، دسترسی به آن را برگرداند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.