اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

مخابرات فضایی

November 28, 2023
15:50 سه شنبه، 7ام آذرماه 1402
کد خبر: 152947

بهبود اتصال به اینترنت با نسل جدید ماهواره‌های چین

شرکت چینی «گلکسی اسپیس» در حال توسعه ماهواره‌هایی با صفحات خورشیدی تاشو است که اتصال تلفن‌های همراه به ماهواره‌های ارائه دهنده اینترنت را بهبود می‌بخشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، در ماه ژوئن گزارش شد که چین، با کمک شرکت سازنده ماهواره خصوصی در پکن به نام «گلکسی اسپیس»(GalaxySpace)، اولین صورت فلکی در مدار پایین زمین را توسعه داده و به یک نقطه عطف مهم دست یافته و همچنین استارلینک شرکت خصوصی اسپیس‌ایکس را به چالش کشیده است.

اکنون چاینا دیلی گزارش داده است که گلکسی‌اسپیس در حال توسعه نوع جدیدی از ماهواره‌های بشقابی‌شکل است که به اپراتورها اجازه می‌دهد تا برای ارائه خدمات اینترنتی بهتر، ارتباط مستقیمی بین تلفن‌های همراه و چنین فضاپیماهایی برقرار کنند.

ماهواره ارتباطی نسل جدید

چاینا دیلی با تشریح ظاهر این نسل جدید از ماهواره‌های ارتباطی گفت که آنها شبیه به یک جعبه مسطح روی زمین خواهند بود. علاوه بر این، این سیستم، صفحات خورشیدی متصل به ماهواره را هنگامی که در مدار قرار می‌گیرد، فعال و آشکار می‌کند.

ژو مینگ(Xu Ming)، بنیانگذار و رئیس گلکسی اسپیس، خاطرنشان کرد که این ماهواره‌ها همچنین دارای آنتن‌های آرایه فازی خواهند بود.

هفته گذشته او فاش کرد که مهندسان یک فناوری پیشرفته و متمایز را توسعه داده‌اند. این فناوری باز شدن پنل‌های خورشیدی را در جهات مختلف تسهیل می‌کند که جنبه‌ای حیاتی برای ماهواره‌هاست.

آنها همچنین در حال کار بر روی قرار دادن واحدهای انرژی خورشیدی و آنتن‌های آرایه فازی بر روی صفحات خورشیدی نازک و تاشو و بهینه‌سازی قابلیت‌های انتقال سیگنال برای خدمات اینترنت پهن باند از طریق اتصال مستقیم بین تلفن‌های همراه کاربران و شبکه ماهواره‌ای هستند.

پشتیبانی از خدمات بی‌شمار

مینگ اظهار داشت: اینگونه ماهواره‌ها دارای مناطق وسیعی از واحدهای انرژی خورشیدی و آنتن‌های آرایه فازی و سیستم مبتنی بر فضا خواهند بود که به این معنی است که دارای قابلیت انتقال سیگنال بسیار قوی هستند.

در اوایل ماه ژوئیه، گلکسی اسپیس ماهواره Lingxi ۰۳ را پرتاب کرد که اولین ماهواره با آرایه خورشیدی منعطف بود.

با ماهواره جدید، این شرکت قصد دارد خدمات اینترنتی را با توسعه ارتباطات مستقیم بین دستگاه‌های کاربر و سیستم‌های ارتباطی مبتنی بر فضا، بهبود قابلیت‌های انتقال سیگنال و کاوش در فناوری‌های ماهواره‌ای نسل بعدی افزایش دهد.

چین اهداف بلندپروازانه‌ای از راه اندازی یک صورت فلکی ۱۳ هزار ماهواره‌ای در مدار پایین زمین دارد که می‌تواند برای ارائه خدمات اینترنتی در سایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد و برنامه‌های اپراتورهای ماهواره‌ای بین‌المللی را خدشه‌دار کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.