امنیت

فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

November 30, 2023
13:17 پنجشنبه، 9ام آذرماه 1402
کد خبر: 153132

فناوری که از جعل صدای شما جلوگیری می‌کند

یکی از توانایی‌های سیستم‌های هوش مصنوعی جعل عمیق توانایی شبیه‌سازی صدای افراد، حتی بر اساس یک فایل ضبط شده کوتاه از صدای اصلی است که می‌تواند برای مقاصد شرورانه مورد سواستفاده قرار بگیرد. با این حال، یک نرم‌افزار جدید به نام ضدجعل(AntiFake) می‌تواند به جلوگیری از وقوع آن کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، در سایر قابلیت‌های هوش مصنوعی، از نسخه‌های جعلی صدای افراد به همراه ویدیوهای جعلی می‌توان به گونه‌ای استفاده کرد که به نظر برسد گویی یک سیاستمدار یا شخصیت مشهور چیزی را گفته که هرگز در واقعیت نگفته‌ است.

علاوه بر این مواردی وجود داشته که افراد تماس‌های تلفنی دریافت کرده‌اند که در آن صدای جعلی یکی از دوستان یا اعضای خانواده را شنیده‌اند که از آنها خواسته تا در اسرع وقت، به دلیل شرایط اضطراری، پولی برای شخص واریز کنند. علاوه بر این، از صداهای جعلی می‌توان برای دور زدن سیستم‌های امنیتی تشخیص صدا استفاده کرد.

اگرچه در حال حاضر فناوری‌هایی طراحی شده‌اند که تشخیص دهند آیا صداهای ظاهرا قانونی جعل عمیق هستند یا خیر، طبق گزارش‌ها، آنتی‌فیک یکی از اولین سیستم‌هایی است که از تولید چنین جعل‌هایی در وهله اول جلوگیری می‌کند.

به طور خلاصه، این نرم‌افزار کار را با سخت‌تر کردن خواندن ویژگی‌های صوتی خاص در فایل ضبط شده صدای افراد توسط سیستم‌های هوش مصنوعی انجام می‌دهد.

نینگ ژانگ(Ning Zhang)، مخترع، استادیار علوم و مهندسی رایانه در دانشگاه واشنگتن در سنت لویی می‌گوید: این ابزار از روش هوش مصنوعی مخرب استفاده می‌کند که در ابتدا بخشی از نرم‌افزارهای مجرمان سایبری بود، اما اکنون ما از آن برای دفاع در برابر آنها استفاده می‌کنیم.

ما سیگنال صوتی ضبط شده را اندکی تخریب می‌کنیم به اندازه‌ای که همچنان برای شنوندگان انسانی درست به نظر برسد اما برای هوش مصنوعی کاملا متفاوت باشد.

این بدان معنی است که حتی اگر یک جعل عمیق از روی یک فایل ضبط شده تغییر یافته با آنتی‌فیک ایجاد شود، نتیجه شبیه صدای واقعی گوینده نخواهد بود. آزمایش‌های انجام‌شده تاکنون نشان داده‌اند که این فناوری بیش از ۹۵ درصد در جلوگیری از ایجاد جعل‌های عمیق مؤثر بوده است.

ژانگ می‌گوید: اگرچه من نمی‌دانم در آینده در حوزه فناوری تولید صدا با هوش مصنوعی چه اتفاقی رخ می‌دهد زیرا ابزارها و قابلیت‌های جدید همیشه در حال توسعه هستند اما من فکر می‌کنم استراتژی ما برای استفاده از روش‌های رقبا علیه آن‌ها همچنان موثر خواهد بود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.