استفاده آمریکا، انگلستان و استرالیا از هوش مصنوعی برای ردیابی زیردریاییهای چین
آمریکا و دو متحد این کشور قرار است راهکار تازهای برای ردیابی زیردریاییهای چین در اقیانوس آرام را با استفاده از هوش مصنوعی بررسی کنند.
به گزارش بلومبرگ، طبق اعلام روز جمعه مسئولان دفاعی آمریکا، انگلستان و استرالیا، بخش نظارت و هواپیماهای تهاجمی ارشد نیروی دریایی آمریکا با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی قرار است دادههای ردیابی صوتی که از طریق ردیابهای آمریکا، انگلستان و استرالیا جمعآوری شده را به سرعت پردازش کنند.
این تکنولوژی به متحدان اجازه میدهد تا با دقت و سرعت بیشتری زیردریاییهای چینی را ردیابی کرده و روند نفوذ و مدرنسازی نیروهای ارتش چین را زیر نظر بگیرند. این آزمایشها بخشی از توافق گسترده Aukus Pillar II بین این سه کشور برای اشتراکگذاری تکنولوژی است.
براساس بیانیه مشترک للویت آستین، وزیر دفاع آمریکا، ریچیارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا و گرنت شپس، وزیر کشور انگلستان طی جلسهای در کالیفرنیا: «این پیشرفتهای مشترک امکان استفاده به موقع از حجم بالای دادهها و بهبود توانمندیهای ضد زیردریایی را فراهم میکنند.»
این سه قدرت نظامی از الگوریتمهای پیشرفته هوش مصنوعی در سیستمهای مختلفی مثل هواپیمای P-8A Poseidon برای پردازش دادههای مربوط به شناوههای صوتی، گیرندههایی برای شناسایی در زیر آب، استفاده میکنند.
هرسه نیرو از هواپیماهای ساخت بوئینگ برای بخش نظارتی نیروی دریایی استفاده میکنند. هواپیماهای جنگی آمریکا دائما بر فراز اقیانوس آرام، از جمله دریای جنوبی چین، پرواز میکنند.
بیانیه فوق بخشی از یک همکاری گسترده امنیتی بین سه متعهد نظامی است که با نام Aukus شناخته میشود و یکی از همکاریهای بزرگ آمریکا برای مقابله با چین است.
سطح یک این همکاری بر توسعه توانمندیهای بومی استرالیا در حوزه زیردریاییهای هستهای تمرکز دارد و قرار است زیردریایی تازهای را تا سال ۲۰۴۰ تولید کند. سطح ۲ بر همکاری در هشت حوزه تکنولوژی از جمله تکننولوژیهای کوانتومی، امنیت سایبری و سلاحهای مافوق صوت تمرکز دارد.