فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

December 3, 2023
13:02 یکشنبه، 12ام آذرماه 1402
کد خبر: 153323

استفاده آمریکا، انگلستان و استرالیا از هوش مصنوعی برای ردیابی زیردریایی‌های چین

منبع: پیوست

آمریکا و دو متحد این کشور قرار است راهکار تازه‌ای برای ردیابی زیردریایی‌های چین در اقیانوس آرام را با استفاده از هوش مصنوعی بررسی کنند.

به گزارش بلومبرگ، طبق اعلام روز جمعه مسئولان دفاعی آمریکا، انگلستان و استرالیا، بخش نظارت و هواپیما‌های تهاجمی ارشد نیروی دریایی آمریکا با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی قرار است داده‌های ردیابی صوتی که از طریق ردیاب‌های آمریکا، انگلستان و استرالیا جمع‌آوری شده را به سرعت پردازش کنند.

این تکنولوژی به متحدان اجازه می‌دهد تا با دقت و سرعت بیشتری زیردریایی‌های چینی را ردیابی کرده و روند نفوذ و مدرن‌سازی نیروهای ارتش چین را زیر نظر بگیرند. این آزمایش‌ها بخشی از توافق گسترده Aukus Pillar II بین این سه کشور برای اشتراک‌گذاری تکنولوژی است.

براساس بیانیه مشترک للویت آستین، وزیر دفاع آمریکا، ریچیارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا و گرنت شپس، وزیر کشور انگلستان طی جلسه‌ای در کالیفرنیا: «این پیشرفت‌های مشترک امکان استفاده به موقع از حجم بالای داده‌ها و بهبود توانمندی‌های ضد زیردریایی را فراهم می‌کنند.»

این سه قدرت نظامی از الگوریتم‌های پیشرفته هوش مصنوعی در سیستم‌های مختلفی مثل هواپیمای P-8A Poseidon برای پردازش داده‌‌های مربوط به شناوه‌های صوتی، گیرنده‌هایی برای شناسایی در زیر آب، استفاده می‌کنند.

هرسه نیرو از هواپیما‌های ساخت بوئینگ برای بخش نظارتی نیروی دریایی استفاده می‌کنند. هواپیماهای جنگی آمریکا دائما بر فراز اقیانوس آرام، از جمله دریای جنوبی چین، پرواز می‌کنند.

بیانیه فوق بخشی از یک همکاری گسترده امنیتی بین سه متعهد نظامی است که با نام Aukus شناخته می‌شود و یکی از همکاری‌های بزرگ آمریکا برای مقابله با چین است.

سطح یک این همکاری بر توسعه توانمندی‌های بومی استرالیا در حوزه زیردریایی‌های هسته‌ای تمرکز دارد و قرار است زیردریایی تازه‌ای را تا سال ۲۰۴۰ تولید کند. سطح ۲ بر همکاری در هشت حوزه تکنولوژی از جمله تکننولوژی‌های کوانتومی، امنیت سایبری و سلاح‌های مافوق صوت تمرکز دارد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.