آمریکا: هواوی نمیتواند پردازنده ۷ نانومتری را در تعداد فراوان تولید کند
با وجود نگرانیهای غرب از تولید پردازنده ۷ نانومتری هواوی، ایالات متحده اطمینان دارد که هواوی نمیتواند جوابگوی تقاضای بازار باشد.
تردیدی نیست که هواوی و شرکت SMIC با رونمایی از تراشه ۷ نانومتری کرین 9000S، ایالات متحده را غافلگیر کردند؛ پردازندهای که به ادعای کارشناسان صنعت، با وجود تحریمها، پیشرفتی فناورانه محسوب میشود.
SMIC بزرگترین شرکت نیمههادی در چین است، اما با ظرفیت خروجی شرکتهایی مانند TSMC و سامسونگ نمیتواند برابری کند. این شرکت همچنین برای تولید زیرلایههای سیلیکونی که در ساخت پردازنده به کار میروند، به فناوری و ماشینآلات نسلِ قدیمیتری متکی است که همواره مانع بزرگی برای آنها در رقابت با بازیگران این صنعت بوده است.
با وجود موانعی که بر سر راه هواوی و SMIC قرار گرفته است، ایالات متحده نیز مدعی است که تحریمهای تجاری این دو شرکت طبق برنامه پیش میرود و آنها نمیتوانند جوابگوی تقاضای بازار برای پردازنده ۷ نانومتری در تولید گوشی هواوی باشند.
بر اساس گزارشی از بلومبرگ، تیا کندلر، دستیار وزیر امور صادرات ایالات متحده، در جریان اظهارات خود در برابر کمیته نظارت بر امور خارجهی مجلس نمایندگان، مدعی شد: «کرین 9000S محصولی محلی است، و عملکرد آن در مقایسه با رقبا ضعیفتر است.»
عملکرد کرین 9000S هوآوی شبیه به مدل 9000 است اما به دلیل نبود مهندسی پیشرفته در فرآیند ساخت و سایر ابزارهای لازم، عملکرد ضعیفتری دارد.
حتی اگر عملکرد این تراشه به نوعی با پردازندههای اسنپدراگون ۸ نسل ۳، Dimensity 9300 یا حتی A17 Pro اپل برابری میکرد، بعید بود SMIC بتواند آن را در مقیاس انبوه تولید کند.
باوجود مشکلات بازدهیِ این شرکت، برآورد میشود که هوآوی در سال آینده حدود ۱۰۰ میلیون گوشی هوشمند روانه بازار خواهد کرد، بنابراین آنچه در گزارش فعلی آمده با پیشبینیهای بازار کاملاً متفاوت است.
به طور کلی، با اینکه دولت چین میلیاردها دلار یارانه به SMIC میدهد تا زیانهای ناشی از بازدهیِ کم خود را جبران کند، سالهای زیادی طول خواهد کشید تا این تولیدکننده استقلال کامل خود را از دولت، در توسعه نود نسل بعدی پردازندهها به دست آورد.