فناوری اطلاعات

December 24, 2023
18:29 یکشنبه، 3ام دیماه 1402
کد خبر: 155503

پردازشگر سیگنال ۴۰۰ هزار عکس را همزمان تحلیل می کند

گروهی از محققان به رهبری پروفسور دیوید ماس از دانشگاه فناوری سویینبرن استرالیا یک پردازشگر سیگنال بسیار سریع معرفی کرده اند که قادر به تجزیه و تحلیل ۴۰۰ هزار تصویر ویدئویی به طور همزمان است.

به گزارش مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این ابزار می تواند ۳۴فعالیت مختلف را مانند یافتن لبه های اشیا، واضح تر کردن لبه ها و ترمیم تاری در حرکت انجام دهد.

تامین نیازهای پردازش سریع مقادیر زیاد داده، چالش هایی را از نظر سرعت پردازش و مصرف انرژی به ویژه با فناوری های سنتی پردازش سیگنال الکتریکی که با محدودیت هایی مواجه هستند، ایجاد می کند. در همین راستا فناوری جدید یک راه حل ارائه کرده که کاربرد آن در یادگیری ماشین و بیناییی رباتیک بسیار وسیع است. می توان از آن در حوزه های مختلف مانند خودروهای خودران، کشت سلول برای ردیابی ویروس ها و تحلیل سرطان، توسعه شبکه های اپتیکی عصبی، تصویربرداری با سرعت بالا، نمایشگرهای هولوگرافیک سه بعدی و غیره استفاده کرد.

این نوآوری با پیشی گرفتن از پردازنده‌های الکترونیکی معمولی که با سرعت گیگابایت بر ثانیه کار می‌کنند، با سرعت خارق العاده ۱۷ ترابیت بر ثانیه(بیش از ۱۰هزار بار سریع‌تر) عمل می‌کند.

برخلاف روش‌های سنتی، این سیستم جدید نه تنها فوق‌العاده سریع است، بلکه بسیار انعطاف‌پذیر است، یعنی می‌تواند بسیاری از فعالیت های مختلف را بدون تغییر بخش‌های فیزیکی خود انجام دهد. برای تصمیم گیری سریع به ویژه در برنامه هایی مانند رانندگی خودکار و هوش مصنوعی، نیاز به تجزیه و تحلیل فوق العاده سریع تصاویر ویدیویی وجود دارد. به گفته ماس، کلید دستیابی به این سرعت قابل توجه، یک میکرو شانه نوری یکپارچه است، یک فناوری ویژه که بر محدودیت های پهنای باند و انرژی موجود در سیستم های الکترونیکی غلبه می کند.

محققان در این پژوهش از چیزی به نام «میکروشانه کریستال سالیتون کر» استفاده کردند. ماس در این باره می گوید: استفاده از این روش همه چیز را تغییر داد. چنین ابزاری قابل حمل است و می توان آن را در خط کش های بصری بسیار دقیقی به کار برد که برای هرچیزی از اسکنر های دستی گرفته تا ردیابی کوچکترین حرکات اجسام در فضا یا یافتن سیاره های خارج از منظومه شمسی مشابه زمین استفاده کرد.

میکروشانه کریستال سالیتون کر یک دستگاه فشرده است که اجزای مختلف را ترکیب می کند تا نوع خاصی از موج را با مواد کریستالی بسازد.

این دستگاه در حوزه های اپتیکی، فوتونیک و احتمال پردازش سریع سیگنال ها کاربرد دارد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.