سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

January 13, 2024
18:10 شنبه، 23ام دیماه 1402
کد خبر: 157936

پایان پشتیبانی مایکروسافت از Exchange Server

منبع: ایسنا

شرکت مایکروسافت در تاریخ ۹ ژانویه ۲۰۲۳ پایان پشتیانی از محصول Microsoft Exchange Server ۲۰۱۹ که برروی سرورهای محلی نصب می شود خبر داد و از این تاریخ به بعد درخواست‌های مربوط به رفع نقص‌های امنیتی و درخواست‌های تغییر طراحی را نخواهد پذیرفت.

مایکروسافت یکی از بزرگترین غول‌های تکنولوژی در جهان به شمار می‌رود که توسعه‌دهنده سیستم‌عامل ویندوز و بسیاری دیگر از نرم‌افزارهای مورد استفاده کاربران رایانه‌های ویندوزی همچون مجموعه برنامه‌های مایکروسافت آفیس است.

شرکتی که سرانجام مایکروسافت شد، نخستین بار توسط بیل گیتس(Bill Gates) و پل آلن(Paul Allen) در البوکرکی نیومکزیکو در سال ۱۹۷۵ تأسیس شد. نخستین نسخه سیستم عامل توسعه داده شده از سوی مایکروسافت، ویندوز۱.۰ بود که یک سیستم‌عامل ۱۶ بیتی بود.

در واقع آنچه باعث شد مایکروسافت اکنون یک افسانه باشد، از الهام گرفتن از ایده پل آلن به وجود آمد. در سال ۱۹۷۵ بیل گیتس دانشجوی کارشناسی دانشگاه هاروارد بود و پل آلن به عنوان یک برنامه نویس برای شرکت هانی‌ول(Honeywell) کار می‌کرد.

در این راستا به تازگی شرکت مایکروسافت در تاریخ ۹ ژانویه ۲۰۲۳ پایان پشتیبانی از محصول Microsoft Exchange Server ۲۰۱۹ که بر روی سرورهای محلی (On-Premises) نصب می‌شود را اعلام کرد.

مایکروسافت اعلام کرده است که از این تاریخ به بعد درخواست‌های مربوط به رفع نقص‌های امنیتی و درخواست‌های تغییر طراحی را نخواهد پذیرفت، اما همچنان به‌روزرسانی‌های امنیتی جهت رفع آخرین مشکلات امنیتی کشف‌شده را منتشر کرده و در اختیار کاربران این محصول قرار می‌دهد.

بنابه گفته مدیر بازاریابی محصولات Microsoft Exchange: ” Exchange Server ۲۰۱۹ در دوره پشتیبانی گسترده قرار دارد. دو به‌روزرسانی دیگر برای Exchange Server ۲۰۱۹ وجود دارد و در مراحل نهایی آزمون و اعتبارسنجی است و هنگامی که این فرآیند به پایان برسد، منتشر خواهد شد.

اگرچه مایکروسافت تاکنون راهنمایی و راهکارهایی در خصوص پایان کار Exchange ۲۰۱۹ ارائه نداده و هنوز نسخه جدیدی از Exchange Server برای محیط‌های محلی منتشر نکرده است؛ اما به زودی جزئیات بیشتری از آینده این نرم‌افزار منتشر خواهد شد؛ البته Exchange Server ۲۰۱۶ نیز پس از رسیدن به تاریخ پایان به‌روزرسانی‌های اصلی خود در اکتبر ۲۰۲۰، تا اکتبر ۲۰۲۵ تحت پشتیبانی گسترده است.

بنابراین طبق اعلام مرکز امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای (ماهر) توصیه می‌شود کاربران این محصولات، یا به Exchange Server ۲۰۱۹ (تا مه ۲۰۲۵) مهاجرت و یا از راهنمایی‌ها و آموزش‌های مربوط به مهاجرت به Microsoft ۳۶۵ که شرکت مایکروسافت در سایت مستندات خود ارائه داده استفاده کننده، همچنین راهنمایی‌هایی برای مدیران جهت تصمیم‌گیری در مسیر مهاجرت به Exchange Online ارائه شده است.

گفتنی است بازار سهام مایکروسافت روز جمعه، برای اولین بار از سال ۲۰۲۱، معاملات را بالاتر از ارزش سهام اپل به پایان رساند و این غول نرم افزاری را به باارزش‌ترین شرکت جهان تبدیل کرد. سهام اپل روز جمعه ۰.۲ درصد و سهام مایکروسافت یک درصد افزایش یافت. طبق داده‌های شرکت مالی LSEG، به این ترتیب، ارزش بازار مایکروسافت، به ۲.۸۸۷ تریلیون دلار رسید که بالاترین میزان تاکنون است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.