هوش مصنوعی

January 16, 2024
15:54 سه شنبه، 26ام دیماه 1402
کد خبر: 158258

هوش مصنوعی اماراتی دست‌خط انسان را شبیه‌سازی می‌کند

منبع: پیوست

محققان دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید فناوری هوش مصنوعی جدید را توسعه‌داده‌اند که دست‌خط هرفردی را تنها براساس چند پاراگراف از نوشته‌های او به خوبی تقلید می‌کند. با توسعه این فناوری که حالا به ثبت اداره ثبت اختراع ایالات متحده رسیده نگرانی‌ها از تقلید صدا و تصویر با هوش مصنوعی به دست‌خط و جعل این حوزه نیز افزایش یافته است..

پژوهشگران دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید که خود را اولین دانشگاه هوش مصنوعی جهان می‌داند حق ثبت اختراع این سیستم هوش مصنوعی را از اداره ثبت اختراع و نشان تجاری ایالات متحده (USPTO) دریافت کرده‌اند.

بلومبرگ به نقل از پژوهشگران دانشگاه اماراتی می‌گوید این مدل هوش مصنوعی با استفاده از نوعی شبکه عصبی که برای یادگیری مضمون و معنای توالی داده‌ها طراحی شده کار خود را انجام می‌دهد.

گفتنی است که این قابلیت هنوز در اختیار کسی جز پژوهشگران قرار نگرفته و به مرحله عرضه نرسیده است اما گام مهمی در عصر هوش مصنوعی است و حوزه‌ای را هدف گرفته که جامعه علمی اهمیت زیادی برای آن قائل است. اپلیکیشن‌ها و حتی روبات‌های مختلفی همین حالا نیز امکان شبیه‌سازی دست‌خط را دارند اما پیشفت هوش مصنوعی به شکل چشمگیری ترفند‌های تشخیص کاراکتر را متحول کرده است.

با این حال همانند دیگر ابزارهای تقلیدی انسان که از جمله موارد رایج و محبوب آن می‌توان به تقلید صدا و حتی شبیه‌سازی ویدیو یا همان دیپ‌فیک اشاره کرد، نمی‌توان از همین حالا درمورد فواید و مضرات این فناوری اظهارنظر کرد.

این فناوری شاید به معلولان و افراد آسیب دیده کمک کند تا بدون برداشتن قلم دست به نوشتن بزنند اما پتانسیل بالایی هم برای جعل و سو استفاده دارد. دو تن از محققان می‌گویند این ابزار را باید فکر شده به کار بست.

هشام چولاکال، استادیار دید کامپیوتری در دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید، می‌گوید: «ما باید آگاهی عمومی را افزایش داده و ابزارهایی برای مبارزه با جعل بسازیم. درست مثل ساخت آنتی‌ویروس برای یک ویروس.»

سرمایه‌گذاران این طرح می‌گویند با وجود نگرانی‌های موجود از این تحقیقات برای اپلیکیشن‌های واقعی استفاده می‌شود. رائو محمد انور، که او هم استادیار دید کامپیوتر این دانشگاه است، می‌گوید: «این فناوری پتانسیل بالایی در کارهای مختلف مثل رمزنگاری دست‌خط پزشکان و طراحی تبلیغات شخصی‌سازی شده دارد.» همچنین می‌توان از این فناوری برای ساخت حجم زیادی از داده‌های مصنوعی استفاده کرد که دیگر مدل‌های زبانی با استفاده از آن بتوانند عملکرد خود در پردازش دست‌خط انسان را تقویت کنند.

با این حال این سیستم هنوز به کار بیشتری نیاز دارد. مدل مبدل پژوهشگران که براساس متون عمومی از دست‌خط مردم آموزش دیده به زبان انگلیسی امکان خواندن و نوشتن دارد و تا حدی نیز به زبان فرانسوی مسلط است. اما تیم تحقیقاتی امارات هنوز برای تسلط بر زبان عربی تلاش می‌کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.