دولت الکترونیک

رسانه‌های اجتماعی

فناوری اطلاعات

January 17, 2024
15:59 چهارشنبه، 27ام دیماه 1402
کد خبر: 158339

زارع‌پور: به نامزدهای تاییدصلاحیت‌شده یک کانال و تیک آبی در سکوهای داخلی تعلق می‌گیرد

منبع: زومیت

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه‌هایی که برای نامزدهای انتخاباتی در پلتفرم‌های داخلی در نظر گرفته شده است، خبر داد.

عیسی زارع‌پور که در حاشیه جلسه هیات‌دولت گفت: «در حال بررسی نحوه حمایتی که سکوهای داخلی برای تبلیغ نامزدهای تأیید‌صلاحیت‌شده فراهم می‌کنند، هستیم. این سکوها یک بسته انتخاباتی به ستاد انتخابات کشور پیشنهاد می‌دهند تا در اختیار این نامزدها قرار بگیرد. در سکوهای داخلی حداقل یک کانال و تیک آبی به نامزدهای تأییدصلاحیت‌شده داده می‌شود.»

او پلتفرم‌های داخلی را فرصت مناسبی برای معرفی نامزدها به مردم دانست و افزود: «الان سکوهای داخلی مورد اقبال مردم هستند و بخش قابل توجهی از مردم در این سکوها حضور دارند و فرصت خوبی است برای شناساندن نامزدها به مردم از طریق این سکوها.»

زارع‌پور همچنین در جمع خبرنگاران گزارشی از وضعیت اتصال به پنجره خدمات دولت هوشمند ارائه کرد.

او با بیان اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۲ چهار تکلیف مشخص شد، این شروط را شرح داد: اولاً دستگاه‌هایی که باقی مانده‌اند باید به درگاه پنجره خدمات دولت هوشمند متصل شوند، ثانیاً تمام خدماتشان را از این طریق ارائه دهند، سوم اینکه تمام استعلامات بین‌دستگاهی به‌شکل برخط انجام شود و چهارم اینکه ۲۰ درصد خدماتشان را به شکل هوشمند ارائه دهند.
– عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات
وزیر ارتباطات این را هم اضافه کرد که «هوشمند» یعنی خدمات‌رسانی در لحظه، بدون مراجعه حضوری و بدون ارائه هرگونه مدرک از متقاضیان چه برخط و چه غیربرخط. او همچنین گفت: اتصال برخی دستگاه‌ها هنوز مشکل دارد مثل وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بهزیستی. وزارت دادگستری، وزارت نیرو صد درصد، وزارت ارتباطات ۹۷ درصد و همچنین وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و ورزش و جوانان بیش از ۸۰ درصد خدماتشان را به‌صورت برخط ارائه می‌دهند. وزارت جهاد کشاورزی، وزارت میراث فرهنگی و وزارت نفت هم در ته فهرست قرار دارند و درصد ارائه خدماتشان پایین است.
زارع‌پور با بیان این آمار، اعلام کرد: «درباره هوشمندسازی هنوز فرصت هست. تا آخر دی‌ماه فرصت دارند که ۲۰ درصد خدمات خود را به شکل هوشمند ارائه دهند و در حال ارائه گزارش‌های نهایی هستند.»

وزیر ارتباطات ادامه داد: «خوشحالم که اعلام کنم پنجره خدمات دولت هوشمند بیش از ۳۵ میلیون کاربر احراز هویت‌شده دارد. یعنی ۳۵ میلیون نفر از هموطنان بالای ۱۸ سال تاکنون حداقل یک بار به پنجره ملی خدمات هوشمند دولت مراجعه کرده‌ و از خدماتش استفاده کرده‌اند که رکورد بسیار بزرگی است. این آمار تا فروردین امسال ۱۲.۵ میلیون بود و اکنون تقریباً سه‌برابر شده است. در همین یک سال ۲۸۰ درصد رشد داشته که نشان می‌دهد پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به یک مرجع تبدیل شده است.»

زارع‌پور درباره تعداد مراجعات ماهانه به این سامانه گفت: «به‌صورت میانگین ماهانه ۸۰ میلیون مراجعه داشته‌ایم. یعنی هر کدام از این ۳۵ میلیون کاربر تقریباً سه‌بار در ماه به پنجره مراجعه کرده‌اند.»

او همچنین درباره مرکز ملی تبادل اطالاعات کشور (NIX) توضیح داد: «در این مرکز بیش از ۱۲۰۰ سرویس وجود دارد که دستگاه‌ها از آنها استفاده می‌کنند. استعلامات مختلفی مثل مدرک تحصیلی و کارمندی که دستگاه‌ها برای احراز هویت به آن احتیاج دارند. این سرویس‌ها فقط در ۹ ماه اول امسال ۶٫۵ میلیارد بار مورد استفاده قرار گرفته و پیش‌بینی‌مان است که تا آخر سال به ۸٫۹ تا ۹ میلیارد برسد. این رقم در کل سال گذشته ۷٫۵ میلیارد بود.»

وزیر ارتباطات در آخر گفت: « امسال حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته استعلامات برخط افزایش پیدا کرده است. این‌ها نشان می‌دهد روند هوشمندسازی دولت با شتاب دنبال می‌شود.»

روزانه هزاران حمله سایبری انجام می‌شود
وزیر ارتباطات همچنین از هزاران حمله سایبری خبر داد که مردم و دستگاه‌ها از آن خبردار نمی‌شوند اما در عین حال گفت که وضعیت امنیت روز‌به‌روز در حال بهبود است.

ما روزانه صدها و گاه هزاران حمله کور و هدفمند داریم؛ از حملات کوری مثل حملات منع خدمت (DoS) یا ممنوعیت توزیع‌شده (Distributed DoS) تا حملاتی که به‌صورت هدفمند انجام می‌شود.بخش قابل توجهی از این حملات دفع می‌شود و اصلاً مردم متوجه نمی‌شوند و دستگاه‌ها متوجه نمی‌شوند. در وزارت ارتباطات، اپراتورها و چهار دستگاه مسئول، سامانه‌های مقابله با این حملات وجود دارد. طبیعی است که در این جنگ سایبری، به‌هرحال بخش کوچکی از این حملات به هدف بخورد. اما نیمه پر لیوان را هم ببینیم که واقعا متخصصان و جوانان نخبه ما دارند شب و روز تلاش می‌کنند تا بخش زیادی از این حملات در مبدأ خنثی می‌شود.
– عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات
او همچنین درباره تقسیم کار در حوزه امنیت در بین افتا، وزارت ارتباطات، پلیس فتا و پدافند غیرعامل توضیح داد: «در حوزه امنیت، مسئولیت با مرکز ملی فضای مجازی است و دبیر شورا پیگیر آن است. پیگیری امنیت بخشی از دستگاه‌ها مثل وزارت نفت و زیرساخت بانکی با افتا است. امنیت بخشی از دستگاه‌ها هم با وزارت ارتباطات است؛ مانند وزارت میراث فرهنگی و وزارت ارشاد. فکر می‌کنم امنیت ۴۰ تا ۵۰ درصد دستگاه‌ها با وزارت ارتباطات است. بخشی نیز با پدافند غیرعامل است مثل پمپ بنزین‌ها. بخشی هم با پلیس فتا است؛ مثل کسب‌وکارهای خصوصی.»

زارع‌پور سپس درباره فعالیت وزارت ارتباطات در این حوزه گفت: «ما هر ماه خودمان مثل یک هکر می‌نشینیم و لیست آسیب‌پذیری سامانه‌های دستگاه‌ها را تهیه می‌کنیم. مجموعه‌های آپا در دانشگاه‌های سراسر کشور هم این ماموریت را دارند و تست نفوذ انجام می‌دهند و فهرست آسیب‌پذیری را به‌شکل محرمانه به دستگاه‌ها منعکس می‌کنیم.»

او درنهایت با این گفته‌ها تاکید کرد: «روزبه‌روز دارد وضعیت بهتر می‌شود. این چهار دستگاه در پیگیری امنیت تلاش می‌کنند تا روزبه‌روز وضعیت امنیت زیرساخت‌های کشور و سامانه‌های کشور افزایش یابد.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.