خدمات ابری و مجازی‌سازی

فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

January 27, 2024
14:49 شنبه، 7ام بهمنماه 1402
کد خبر: 159246

دولت آمریکا به دنبال راهی است تا پلتفرم‌های ابری را ملزم به گزارش فعالان خارجی کند

منبع: پیوست

جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، می‌گوید وزارت او به دنبال راهی است تا شرکت‌های ابری را مجبور کند استفاده فعالان خارجی از قدرت رایانشی آنها برای توسعه هوش مصنوعی را به دولت گزارش دهند. اقدامی که به افزایش تنش فناورانه میان واشنگتن و پکن اشاره می‌کند.

شرکت‌های هوش مصنوعی برای آموزش مدل‌های خود به پردازنده‌های قدرتمند گرافیکی نیاز دارند و پلتفرم‌های ابری دسترسی به این منابع را برای مشتریان خود فراهم می‌کنند. گوگل، مایکروسافت و آمازون، سه غول آمریکایی، بزرگترین ارائه‌دهنده خدمات ابری هستند و علی‌بابا چین نیز یکی دیگر از بازیگران بزرگ این عرصه است.

بلومبرگ به نقل از ریموندو می‌گوید: «ما در حال آغاز فرایندی هستیم که شرکت‌های ابر آمریکایی را ملزم می‌کند هربار یک نهاد غیرآمریکایی از ابر آنها برای آموزش مدل بزرگ زبانی استفاده می‌کند به ما گزارش دهند.»

بایدن در ماه اکتبر به این آژانس دستور داد تا برای شناسایی فعالان خارجی و جلوگیری از «فعالیت‌های تبهکارانه سایبری»، ارائه چنین اطلاعاتی را الزامی کند.

وزارت بازرگانی ایالات متحده به دنبال راهی است تا از طریق کنترل صادرات به تنظیم‌گری ابر بپردازد و پیش از این نیز تحریم‌های گسترده‌ای را برای صادرات نیمه‌رسانا به چین در نظر گرفته است. واشنگتن نگران است که شرکت‌های چینی بتوانند از طریق خدمات ابری مثل پلتفرم آمازون، مایکروسافت یا گوگل، بدون خرید نیمه‌رسانا به این قدرت رایانشی دسترسی پیدا کنند.

ریموندو ماه گذشته در مصاحبه‌ای گفت: «ما می‌خواهیم مطمئن شویم که هر مجرای دسترسی چینی‌ها به مدل‌های ما و آموزش مدل‌های خودشان را مسدود کنیم.»

توسعه هوش مصنوعی و فناوری‌های مدرن توسط چین یکی از نگرانی‌های اصلی دولت بایدن است و با تمام توان برای محدود کردن این رقیب استراتژیک تلاش می‌کند. با این حال گزارش‌ها نشان می‌دهد که تلاش پیشین آمریکا برای محدود کردن دسترسی چین به فناوری‌های جدید نیمه‌رسانا در عمل بازدهی چندانی نداشته است. این کشور در سال گذشته ۵۰ میلیارد دلار ماشین‌آلات تولید چیپ خریداری کرده و نوآوری‌هایی را در تولیدات پیشرفته از سوی هواوی و SMIC مشاهده کردیم.

از این رو، آمریکا در ماه اکتبر محدودیت‌های خود را به چیپ‌ها، تجهیزات و مناطق بیشتری توسعه داد. یکی از نکات مهم این تحریم‌های جدید، هدف گرفتن آن دسته از شرکت‌های چینی است که در بیش از ۴۰ کشور جهان فعالیت دارند و می‌توانند به عنوان میانجی دسترسی پکن به فناوری‌های جدید را میسر کنند.

با این حال محدودیت‌های سخت‌افزاری جلودار دسترسی چینی‌ها به پلتفرم‌های ابری نیست.

از سوی دیگر ارائه دهندگان ابر آمریکا نگرانند که چنین محدودیت‌هایی باعث می‌شود تا شرکت‌های خارجی به سراغ رقبای غیرآمریکایی بروند و به ضعف رقابتی آنها منجر شود.

ریموندو می‌گوید وزارت بازرگانی آمریکا قرار است به صورت جداگانه از شرکت‌های توسعه دهنده مدل بزرگ زبانی نیز سوالاتی را بپرسد اما مشخص نیست که درخواست آنها دقیقا در چه مورد است. مدل‌های بزرگ زبانی مغز متفکر ابزارهای جدید هوش مصنوعی از جمله چت‌بات‌هایی مثل ChatGPT هستند.

وزیر بازرگانی ایالات متحده در حالی از الزامات جدید برای شرکت‌های ابری می‌گوید که به تازگی خبری مبنی بر همکاری نادر پکن و واشنگتن برای حفظ امنیت هوش مصنوعی و جلوگیری از تبعات منفی آن منتشر شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.