قیمت نجومی ویژن پرو تنها مختص بازار ایران نیست
گزارشها از بازار داخلی نشان میدهد که هدست واقعیت ترکیبی اپل با قیمتی حدود ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان در کشورمان خرید و فروش میشود اما گزارشی از بلومبرگ نشان میدهد که این قیمت نجومی تنها مختص ایران نیست. از آنجایی که این محصول فقط در بازار ایالات متحده عرضه شده مشتریان خارج از آمریکا حاضرند بیش از ۵ هزار دلار برای آن بپردازند.
به گزارش پیوست، آخرین نوآوری اپل که با قیمت پایه ۳ هزار ۵۰۰ دلار روانه بازار آمریکا شد طبق گزارشها در کشورهای دیگر با قیمتی حتی نجومیتر از این به فروش میرسد. در بازارگاه مرکاری (Mercari) ژاپن، نسخه پایه و ۲۵۶ گیگ این محصول به قیمت ۸۰۰ هزار ین یا چیزی حدود ۵ هزا ر۴۰۰ دلار فروخته میشود.
در بازار سنگاپور قیمت ویژن پرو حتی از این هم فراتر رفته و به حدود ۸ هزار ۵۰۰ دلار سنگاپور یا چیزی حدود ۶ هزار و ۳۰۰ دلار آمریکا رسیده است. این محصول همچنین در هنگکنگ نیز به قیمت ۳۵ هزار ۸۰۰ دلار هنگکنگ یا حدود ۴ هزار ۵۸۰ دلار آمریکا فروخته می شود.
یکی از دلایل این قیمتهای نجومی عرضه محدود این محصول در سری اول است که باعث شد تمام ۲۰۰ هزار نسخه ویژن پرو به سرعت پیشفروش شوند. همچنین از آنجایی که اولین بازار انتخابی اپل ایالات متحده بود، طبیعی است که مشتریان دیگر بازارها به دلیل عدم دسترسی باید به قیمت بالاتری آن را بازخرید کنند.
مارک گورمن، خبرنگار فناوری بلومبرگ، میگوید این اتفاق باعث شده تا اپل برآوردی از وضعیت بازارهای خارجی به دست آورد و حتی شاید گامهای بعدی خود را بهتر برنامهریزی کند. اما نکته جالبی که گورمن به آن اشاره میکند الزام استفاده از اپل آیدی آمریکایی برای ورود به اپ استور و برخی از قابلیتهای ویژن پرو است که شاید تجربه کاربران را تا حدی پیچیده کند و حتی اپل نیز در پشتیبانی از مشتریان به مشکل بخورد.
ایوان لم، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی کانترپوینت نیز میگوید مشاهدات ما از اوج قیمت ۴۰ هزار یوان در بازار چین حکایت میکند اما به گفته او چنین رفتاری برای محصولی که با عرضه محدود فقط در یک بازار خارجی ارائه شده طبیعی به نظر میرسد.
براین ما، تحلیلگر IDC، نیز معتقد است که علاوه بر طرفداران پرشمار اپل، بخشی از تقاضا نیز مربوط به توسعه دهندگان و فعالان صنعتی است. شرکتها و توسعه دهندگان هم میخواهند زودتر از بقیه با این محصول مهم آشنا شده و آن را تجربه کنند تا گام بعدی خود را بهتر مشخص کنند.
بازار هدستهای واقعیت ترکیبی علاوه بر اپل بازیگران دیگری هم دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به شرکت متا و سری هدستهای کوئست اشاره کرد. کوئست از لحاظ قیمتی فاصله بسیاری با هدست اپل اما یک شرکت فنلاندی به نام Varjo نیز که توسط مهندسان سابق نوکیا راهاندازی شده است عینکهای گرانقیمت واقعیت ترکیبی با قیمتی بیش از ۳۹۹۰ دلاری را عرضه میکند که بیشتر برای آموزش خلبانان و طراحیهای اولیه صنعتی کاربرد دارند.