5G, 6G, vRAN, OpenRAN

اینترنت و شبکه

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

February 21, 2024
11:07 چهارشنبه، 2ام اسفندماه 1402
کد خبر: 161251

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های معاونت علمی ریاست‌جمهوری سرعت کند توسعه IoT را عدم اجرای مصوبه سال ۹۸ عنوان کرد

منبع: ایسنا

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، ارتباطات 5G و 6G و ارتباطات کوانتومی را از فناوری‌های نوظهوری دانست که توسعه آن در کشور در دستور کار این ستاد قرار دارد و گفت: یکی از دلایل سرعت کند توسعه IoT در کشور به دلیل عدم اجرای مصوبه سال ۹۸ بوده است.

مهدی کرباسی در نمایشگاه رسانه‌های ایران گفت: یکی از فناوری‌های نوظهوری که ما در ستاد اتصال‌پذیری مد نظر قرار دادیم، ارتباطات “5G” و “” است و بعد از آن “توسعه فناوری‌های IoT” یا اینترنت اشیاء است که این حوزه با ارتباطات 5G و 6G در ارتباط است.

وی “توسعه ارتباطات کوانتومی” و “Cyber security” (امنیت سایبری) را از دیگر فناوری‌های نوظهوری دانست که در دستور کار ستاد اتصال‌پذیری است و یادآور شد: “ارتباطات ماهواره‌ای” و “استفاده از هوش مصنوعی در صنایع مرتبط با تلکام” و “خودروهای متصل” از دیگر محورهای کاری این ستاد به شمار می‌رود.

کرباسی در خصوص چالش‌های توسعه اینترنت اشیاء برای توسعه در کشور، خاطرنشان کرد: ما در این زمینه چندین مشکل داریم که یکی از آنها موضوع رگولاتوری است. متاسفانه تنظیم‌گری در این حوزه اتفاق نیفتاده است.

دبیر ستاد اتصال‌پذیری معاونت علمی خاطر نشان کرد: در این راستا ما یک سند تقسیم کار ملی در حوزه اینترنت اشیاء مصوب شورای عالی فضای مجازی داریم که در سال ۹۸ به تصویب رسید. این سند قرار بوده است که ۶ ماه پس از تایید اجرایی شود، ولی بسیاری از دستگاه‌ها ماموریت‌های خود را در ارتباط با این سند اجرایی نکرده‌اند که در این زمینه پیگیری‌های زیادی انجام داده‌ایم و این پیگیری‌ها همچنان ادامه دارد.

کرباسی اضافه کرد: یکی دیگر از چالش‌های این حوزه موضوع توجیه اقتصادی این حوزه است. بنا به دلایلی چون حامل‌های انرژی بعضا برای برخی از صنایع شاید هوشمندسازی برای آنها صرفه اقتصادی نداشته باشد، ولی خوشبختانه با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعتبار مالیاتی، یکی از برنامه‌های مهمی که داریم، صنایع را ترغیب کنیم تا صنایع از اعتبار مالیاتی خود در زمینه هوشمندسازی سرمایه‌گذاری کنند.

وی با بیان اینکه در این زمینه با اپراتورها و صنایع در حال مذاکره هستیم، ابراز امیدواری کرد که به زودی شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.

دبیر ستاد اتصال‌پذیری معاونت علمی در پاسخ به این سؤال که آیا حوزه هوش مصنوعی نیز با این چالش‌ها مواجه است، گفت: ما با ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی همکاری داریم و یکی از مسائل این حوزه زیر ساخت‌های پردازش سریع است که با تشکیل کارگروه هماهنگی هوش مصنوعی توسط معاونت علمی، تصمیمات خوبی در این زمینه اتخاذ شده است.

وی تاکید کرد: بر اساس این تصمیم‌گیری‌ها از بازیگران این صنعت دعوت می‌شود تا در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند، ضمن آنکه موضوع اپراتوری هوش مصنوعی نیز مطرح است و امیدوارم به‌زودی شاهد توسعه زیر ساخت‌های پردازش سریع و هوش مصنوعی در کشور باشیم.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.