رسانه‌های اجتماعی

March 2, 2024
13:27 شنبه، 12ام اسفندماه 1402
کد خبر: 161913

فیسبوک تب اخبار را در آمریکا و استرالیا غیرفعال می‌کند

منبع: Peivast

متا روز پنجشنبه اعلام کرد که بخش مختص اخبار خود را در ماه آوریل حذف می‌کند و در نتیجه کاربران ایالات متحده و استرالیا دیگر به این بخش دسترسی ندارند. به نظر می‌رسد که شرکت متا در حال فاصله گرفتن از اخبار و به ویژه خبرهای سیاسی است. غول شبکه اجتماعی چنید پیش نیز اعلام کرد که محتوای سیاسی را در پلتفرم‌های خود ترویج الگوریتمی نخواهد کرد.

متا در یک پستی وبلاگی توضیح می‌دهد که بخش اخبار فیسبوک در راستای «همخوانی بهتر سرمایه‌گذاری‌ها با محصولات و خدماتی که مردم بیشتر از همه برای آن ارزش قائلند،» غیرفعال می‌کند. به نظر می‌رسد که این شبکه اجتماعی در ادامه مسیر خود روی محصولات جدید از جمله ویدیو‌های کوتاه تمرکز بیشتری خواهد داشت.

در این پست وبلاگی آمده است: «به عنوان یک شرکت، ما باید زمان و منابع خود را روی چیزهایی که مردم بیشتر در پلتفرم خواستار آن هستند، از جمله ویدیو‌های کوتاه، متمرکز کنیم. تعداد کسانی که اخبار فیسبوک را در استرالیا و آمریکا استفاده می‌کنند سال گذشته تا بیش از ۸۰ درصد کاهش یافته است.»

متا در سپتامبر سال گذشته نیز این بخش را برای کاربران انگلستان، فرانسه و آلمان حذف کرده بود و حالا شاهد توسعه این رویکرد به آمریکا و استرالیا هستیم. این اقدام گام دیگری است برای فاصله گرفتن از صنعت خبر که به موضوعات بحث‌برانگیزی در زمینه مبارزه با اطلاعات وارون و اجرای سیاست‌های محتوایی منتهی شده است.

اگرچه که بخش اخبار فیسبوک عمر چندانی ندارد و این شکرت در سال ۲۰۱۹ از آن رو نمایی کرد، اما به نظر می‌رسد که منابع متا از این پس روی محصولاتی مثل ریلز و ویدیو‌های کوتاه تمرکز بیشتری دارند. مجموعه اپلیکیشن‌های اجتماعی متا در حال حاضر رقابت سختی با تیک‌تاک، پلتفرم تحت مالکیت بایت‌دنس چین، دارند و با اینکه از لحاظ تعداد کاربران قابل مقایسه نیستند اما در این رقابت تیک‌تاک بسیاری از کاربران نسل Z را از آن خود کرده است.

با این حال متا می‌گوید که با وجود غیرفعال کردن بخش اخبار در کشور‌های مختلف، همچنان لینک مقالات را در اپلیکیشن اصلی فیسبوک به نمایش می‌گذارد و ناشران می‌توانند به صفحات و حساب‌های فیسبوک خود دسترسی پیدا کنند و «لینک‌هایی را در استوری منتشر کرده و مردم را مشابه دیگر سازمان‌ها به وبسایت خود هدایت کنند.»

این تحولات تاثیری بر قراردادهای فعلی بخش خبری فیسبوک با ناشران استرالیا، فرانسه و آلمان ندارد و به گفته متا قرارداد‌های مربوط بخش خبری در ایالات متحده و انگلستان منقضی شده‌اند.

متا می‌گوید با این همه به سرمایه‌گذاری روی افزایش مشارکت کاربران ادامه می‌دهد و «سازمان‌های خبری هم می‌توانند از محصولاتی مثل ریلز و سیستم تبلیغات برای دسترسی به مخاطبان بیشتر و هدایت مردم بیشتری به وبسایت استفاده کنند و ۱۰۰ درصد درآمد لینک‌های خروجی فیسبوک نیز به خودشان اختصاص دارد.»

با این حال ناشران بخشی مهمی از ترافیک خود را از فیسبوک تامین می‌کنند و تغییر شرایط شاید تاثیر مهمی بر وضعیت آنها بگذارد. بررسی‌های شرکت Chartbeat روی ۱۹۳۰ وبسایت خبری و رسانه‌ای ‌از ۳۷۰ شرکت نشان داد که فیسبوک تا دسامبر ۲۰۲۳، حدود ۳۳ درصد از ترافیک اجتماعی این ناشران را به خود اختصاص داده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.