تخصیص بودجه ۲۷ میلیارد دلاری چین برای مقابله با تحریم صنعت تراشه
چین برای خودکفایی در صنعت تولید تراشه، بیش از ۲۷ میلیارد دلار در شرکتهای نیمههادی سرمایهگذاری میکند.
چین وارد سومین مرحله از سرمایهگذاری بزرگ خود در صنعت نیمههادی شده است تا بتواند سرعت توسعهی فناوریهای مربوط به ساخت تراشههای پیشرفته را افزایش دهد و با خودکفا شدن در این صنعت، تحریمهای آمریکا را بیاثر کند.
مرحلهی سوم سرمایهگذاری در صنعت ملی الکترونیک چین با نام صندوق بزرگ یا Big Fund، هدف مشابه دو مرحلهی قبل را دنبال خواهد کرد که خودکفایی در بخش نیمههادی است.
طبق گزارش بلومبرگ، تأمین سرمایهی مرحلهی سوم از طریق دولتهای محلی، شرکتهای دولتی و صندوقهای سرمایهگذاری آنها انجام خواهد شد و دولت مرکزی سهم کمتری خواهد داشت.
قرار است در فاز سوم تأمین سرمایه، ۲۰۰ میلیارد یوان (حدود ۲۷ میلیارد دلار) جمعآوری شود که مبلغ نسبتأ معقولی بر اساس استانداردهای چین در صنعت نیمههادی است. انتظار میرود شهرهایی مانند شانگهای و شرکتهای سرمایهگذاری دولتی چین نقش پررنگی در این سرمایهگذاری داشته باشند.
در همین حال، بلومبرگ میگوید که صندوق بزرگ بهصورت مستقیم شرکتهای محلی را حمایت میکند و سه تا چهار صندوق کوچکتر را برای تنوع منابع معاملات و استراتژیهای سرمایهگذاری پشتیبانی خواهد کرد.
گسترش سرمایهگذاری چین در صنعت نیمههادی بعد از آن صورت گرفت که ایالات متحده بهعنوان بخشی از جنگ تراشه برای کنترل صنعت نیمههادی، متحدان خود شامل هلند، تایوان، کرهی جنوبی و ژاپن را تشویق کرد که محدودیتهای بیشتری بر دسترسی چین به تجهیزات مورد نیاز برای ساخت تراشههای پیشرفته اعمال کنند.
صندوق بزرگ یکی از ابزارهای اصلی چین برای ارائهی کمک مالی به تولیدکنندگان محلی تراشه است. این صندوق در سال ۲۰۱۴ تأسیس شد و حدود ۴۵ میلیارد دلار سرمایه جذب کرد و دهها شرکت از جمله شرکتهای برتر تولیدکنندهی تراشه مانند SMIC (بزرگترین تراشهساز چین) و شرکت فناوری رم یانگتسه (YMTC، بزرگترین تولیدکنندهی رم NAND 3D چین) را حمایت کرده است.
شرکت SMIC مستقر در شانگهای، تولیدکنندهی اصلی تراشههای هواوی است. این شرکت توانسته با موفقیت پردازندهی هفت نانومتری برای گوشی هواوی مدل میت ۶۰ پرو تولید کند؛ کاری که ایالات متحده فکر میکرد چین از پس آن برنمیآید.
فاز دوم صندوق بزرگ بین سالهای ۲۰۱۹ تا سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور و مهر ۱۴۰۲) حدود ۴۱ میلیارد دلار سرمایه با هدف حمایت از سازندگان داخلی تأمین کرد و سهامی در شرکتهای مختلف صنایع الکترونیک بهدست آورد.