گوشی

March 18, 2024
14:35 دوشنبه، 28ام اسفندماه 1402
کد خبر: 162831

ثبت بیشترین اختراع‌های سال ۲۰۲۳ هوآوی با وجود تحریم

با وجود تحریم‌های شدید هواوی از طرف ایالات‌ متحده، چین توانست رکورد بیشترین تعداد پتنت را از آن خود کند.

به گزارش تسنیم، داده‌های سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) حاکی است که هواوی، سامسونگ و کوالکام برترین شرکت‌های ثبت‌کننده‌ی پتنت در سال 2023 بوده‌اند. از طرفی شرکت‌های چینی گوی رقابت را از سایر رقبای خود در کره‌‌ی جنوبی و ایالات متحده ربوده‌اند.

با وجود اینکه تحریم‌های سنگین ایالات‌ متحده بر توانایی هواوی برای عملکرد در بازارهای جهانی تأثیر گذاشته‌اند، این شرکت با اختلاف پیشتاز بیشترین تعداد پتنت در سراسر جهان است.

شرکت‌های چینی از نظر تعداد کل پتنت، رکوردار هستند. مجموع پتنت‌های ثبت‌شده در سطح جهان در سال 2023 به 272٬600 مورد رسید که نسبت به سال 2022 حدود 1٫8 درصد کاهش داشت، اما چین با 69٬610 پتنت در صدر باقی‌ ماند و به‌راحتی از ایالات‌متحده با 58٬823 مورد پیشی گرفت.

WIPO تعداد درخواست‌های ثبت‌شده توسط یک نهاد را از طریق سیستمی به نام قرارداد همکاری ثبت پتنت (PCT) تعیین می‌کند.

PCT توسط نهادهایی ثبت می‌شود که مایل به محافظت از پتنت‌های خود در چندین کشور هستند. این محافظت با یک درخواست ثبت پتنت بین‌المللی انجام‌ می‌شود.

برخی از شرکت‌ها همه‌ی پتنت‌های خود را با PCT ثبت نمی‌کنند؛ بنابراین اگرچه رتبه‌بندی WIPO مهم است، اما منعکس‌کننده‌ی همه‌ی پتنت‌های ثبت‌شده‌ی کشورها نیست.

هواوی با ثبت 6٬494 پتنت رتبه‌ی اول ثبت پتنت در جهان را از آن خود کرده‌ است. سامسونگ الکترونیکس و کوالکام به ترتیب با ثبت 3٬924 و 3٬410 پتنت جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص داده‌اند.

میتسوبیشی الکتریک و شرکت BOE به‌ترتیب با ثبت 2٬152 و 1٬988 پتنت در میان پنج شرکت برتر قرار گرفتند.

درحال‌حاضر 50 پرونده ثبت‌شده با PCT در اختیار شرکت‌هایی است که با فناوری پیشرفته به تولید و توسعه‌ی سخت‌افزار، فناوری‌های مخابراتی و نرم‌افزار مشغول هستند. غول‌هایی مانند اپل، گوگل‌، مایکروسافت و متا حتی در 15 رتبه‌ی اول جایی ندارند. در سال 2022 شرکت‌هایی همچون اوپو و ویوو جلوتر از اپل و مایکروسافت قرار داشتند. از طرفی ای‌ام‌دی و انویدیا غایب این رقابت بودند.

سال گذشته غول‌های صنعتی همچون هواوی، کوالکام، سامسونگ، اریکسون و نوکیا بیشترین درخواست ثبت پتنت با PCT در زمینه‌ی مخابرات را ارائه کرده‌اند؛ بسیاری از این درخواست‌ها برای توسعه‌ی فناوری‌های 5G و WiFi بودند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.