هوش مصنوعی

March 29, 2024
10:16 جمعه، 10ام فروردینماه 1403
کد خبر: 163378

تایوان اسکلت صنعت هوش مصنوعی است

منبع: Zoomit

شرکت‌های تایوانی بازار سرورهای هوش مصنوعی را قبضه کرده‌اند و حدود ۹۰ درصد از تولیدات این حوزه در تایوان انجام می‌شود.

دولت تایوان جلسه‌ای با ۲۰ رهبر حوزه‌ی فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در یکی از پارک‌های فناوری شمال این کشور برگزار کرد. بر اساس اطلاعات منتشرشده در این جلسه، تایوان بازار سرورهای هوش مصنوعی را به تصرف خود درآورده است.

شرکت‌های تایوانی توانسته‌اند ۹۰ درصد از بازار جهانی سرورهای AI را در اختیار بگیرند. گفته می‌شود تقریباً همه‌ی سرورهای هوش مصنوعی که با برندهای آمریکایی عرضه می‌شوند، به تولیدکنندگان تایوانی وابسته هستند.

گزارش نشان می‌دهد که هدف از دیدار دولت‌مردان تایوان با نمایندگان و صاحبان صنایع الکترونیک و ICT، بررسی وضعیت فعلی و پتانسیل‌های رشد و گسترش صنعت بوده است. از دیدگاه شرکت‌کنندگان، هنوز فرصت‌های بزرگی در بازار سرورهای AI وجود دارد و تقاضا برای این محصولات رو به افزایش است.

طبق گزارش دیجی‌تایمز، اجزای کلیدی سرورهای AI نسبت‌به آنچه برای سرورهای عمومی خریداری می‌شود گران‌تر هستند؛ به‌عنوان مثال، گفته می‌شود که زیرلایه‌ی مورد استفاده در تراشه‌ی AI تقریباً ۱۰ برابر گران‌تر از زیرلایه‌‌ای است که برای ساخت تراشه‌ی سرور معمولی به‌کار می‌رود. ضرایب مشابهی نیز درباره‌ی قیمت پاور های متصل به سرورهای AI، تجهیزات خنک‌‌کننده و موارد دیگر مطرح شده است.

به‌نقل از وزارت اقتصاد تایوان، این کشور ۸۳ درصد از کل سرورهای جهان را تولید می‌کند. دررابطه‌با سرورهای AI، این میزان به ۹۰ درصد افزایش می‌یابد و زمانی که تأمین‌کنندگان با برند آمریکایی نیز در نظر گرفته شود، به ۱۰۰ درصد می‌رسد.

اعداد یادشده برای دولت و صاحبان صنایع تایوانی بسیار خوشایند است، اما می‌تواند برای کشورهای دیگر نگران‌کننده باشد. به‌همین دلیل آمریکا و دولت‌های اروپایی شروع به سرمایه‌گذاری عظیمی برای توسعه‌ی صنعت نیمه‌هادی بومی خود کرده‌اند تا از هرگونه شوک اقتصادی ناشی از یک جنگ نظامی احتمالی در تنگه‌ی تایوان پیشگیری کنند.

تایوان در تلاش است تا تمرکز صنایع مختلف را از داخل خاک این کشور کاهش دهد، مانند آنچه اخیراً با سرمایه‌گذاری‌های TSMC در آمریکا، ژاپن و آلمان دیده‌ایم. علاوه‌بر این، در جلسه‌ی مذکور بر ورود شرکت‌های تایوانی به کشورهای مختلفی مانند آلمان، مجارستان، هند، تایلند، اندونزی، ویتنام، مالزی، آمریکا، مکزیک، و برزیل تأکید شد.

آمار جالب دیگری از وزارت اقتصاد تایوان این بود که تولیدکنندگان تایوانی ۷۸ درصد لپ‌تاپ‌ها و ۵۵ درصد کامپیوترهای جهان را تولید می‌کنند. دولت و صاحبان صنعت راجع‌به موضوعاتی مانند شبکه‌ی 6G، کاهش انتشار کربن در صنایع تولیدی، انرژی سبز و جذب استعدادهای برتر به تایوان بحث کردند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.