در ژاپن NTT و NEC به دنبال افزایش چشمگیر ظرفیت فیبرنوری زیردریایی هستند
ICTna.ir – در ژاپن شرکتهای NTT و NEC اعلام کرده اند که یک آزمایش انتقال را با استفاده از فناوری جدید فیبر نوری انجام داده اند که به گفته آنها می تواند ظرفیت کابل های زیردریایی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این شرکتها در آزمایشی که شرایط کابلهای زیردریایی در کف اقیانوس را شبیهسازی میکرد، یک فیبر چند هستهای جفت شده 12 هستهای را در فاصله 7280 کیلومتری با موفقیت آزمایش کردند.
به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، این شرکتها روز پنجشنبه گفتند که در آزمایشی که شرایط کابلهای زیردریایی در کف اقیانوس را شبیهسازی میکند، یک فیبرنوری جفت شده 12 هستهای را در طول 7280 کیلومتر با موفقیت آزمایش کردهاند.
NTT و NEC اشاره کردند که کابلهای زیردریایی نوری موجود از فیبر تک هستهای استفاده میکنند که دارای یک مسیر انتقال نوری به نام هسته مرکزی در یک فیبر واحد است. آنها افزودند که محققان در سراسر جهان روی فیبرهای چند هسته ای کار کرده اند که مسیرهای بیشتری را بدون افزایش اندازه فیبر نوری استاندارد با قطر 0.125 میلی متر اضافه می کنند. NTT و NEC روی فیبرهایی کار می کنند که 12 هسته را در آن فضای کوچک بسته بندی می کنند.
این شرکا در بیانیهای گفتند: انتظار میرود این دستاورد یک فناوری زیرساخت انتقال نسل بعدی باشد که به تحقق شبکههای نوری با ظرفیت بزرگ، از جمله کابلهای زیردریایی نوری آینده کمک میکند.
پرداختن به موضوع تداخل
با هسته های بیشتری که در یک فیبر نوری قرار می گیرند، تداخل بین هسته ها رخ می دهد و ظرفیت ارتباطات کاهش میابد. این شرکت ها می گویند: «به خصوص در انتقال از راه دور، به دلیل عدم یکنواختی تأخیر و از دست دادن بین سیگنال های نوری، دریافت دقیق سیگنال های ارسالی دشوار می شود.
برای رفع این مشکل، NEC و NTT الگوریتمی را توسعه دادند تا فناوری خروجی چندگانه ورودی (MIMO) را به شبکههای نوری بیاورند. فناوری MIMO به طور گسترده در ارتباطات بی سیم برای جداسازی سیگنال های رادیویی مزاحم متعدد استفاده می شود.
علاوه بر این، شرکتها فناوریهای طراحی را برای فیبرهای چند هستهای جفت شده و دستگاههای ورودی/خروجی نوری (اتصال فن به داخل/فن خروج) توسعه دادهاند که میتواند اثرات عدم یکنواختی بین تاخیر و از دست دادن سیگنال را کاهش دهد.
این دو شرکت در نظر دارند تا فناوری فیبر نوری جدید خود را تا دهه 2030 و درست در زمان راه اندازی 6G برای استقرار تجاری آماده کنند.