اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 11, 2024
14:24 پنجشنبه، 23ام فروردینماه 1403
کد خبر: 164121

برنامه‌های انجمن سینمایی آمریکا برای سرکوب انتشار آنلاین غیرمجاز فیلم‌ها

منبع: Digiato

انجمن سینمایی آمریکا (MPA) دوباره به مقابله با سرقت آثار هنری می‌پردازد. در جریان رویداد CinemaCon لاس وگاس، «چارلز ریوکین»، مدیرعامل MPA اعلام کرد که این سازمان قصد دارد با کنگره همکاری کند تا برای مسدودسازی وب‌سایت‌های دارای محتوای سرقت‌شده مانند تورنت‌ها که فیلم ها را به‌طور غیرمجاز منتشر می‌کنند، قوانینی را تصویب کند.

MPA انجمن تجاری است که استودیوهای هالیوود از جمله پارامونت، سونی، یونیورسال و دیزنی را نمایندگی می کند (و همچنین رتبه‌بندی آثار سینمایی را انجام می‌دهد). این انجمن از مدت‌ها قبل در تلاش بوده تا برای مسدودکردن سایت‌هایی که فیلم‌ها را به‌طور غیرقانونی منتشر می‌کنند، قوانینی تنظیم کند و حالا به نظر می‌رسد که جنگ جدیدی را آغاز کرده است.

براساس گزارش ورج، مدیرعامل MPA در سخنرانی خود تاکید کرده که سرقت آثار سینمایی در ایالات متحده به مشکل بزرگی تبدیل شده است و به‌عنوان خسارات این دسته از وب‌سایت‌ها می‌گوید که «صدها هزار شغل» از بین رفته و باعث‌شده تا فروش بلیت‌ها «بیش از یک میلیارد» کاهش پیدا کند.

از نظر ریوکین، راه‌حل توقف سرقت آثار سینمایی، جلوگیری از دسترسی کاربران به این دسته از وب‌سایت‌ها است. او می‌گوید:

«مسدودکردن سایت یک تاکتیک هدفمند و قانونی برای برهم زدن ارتباط بین سارقان دیجیتال آثار هنری و مخاطبان مورد نظر آن‌ها است.»

او در ادامه می‌گوید که با وجود این قوانین، سازندگان صنعت‌های فیلم، تلویزیون، موسیقی و کتاب اجازه خواهند داشت به دادگاه مراجعه کنند و از ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی بخواهند که دسترسی کاربران به وب‌سایت‌های دارای محتوای سرقت‌شده را مسدود کنند.

MPA قبلاً نیز چنین طرحی را امتحان کرده است. در سال 2012 طرحی تحت عنوان قانون توقف سرقت آنلاین یا SOPA به مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا ارائه شد که دسترسی به وب‌سایت‌های حاوی محتوای سرقت‌شده را محدود می‌کرد. البته این لایحه با وجود انتقادات بسیار زیاد به‌دلیل نگرانی‌های مربوط به نقض آزادی بیان، کنار گذاشته شد. ریوکین با اشاره به SOPA می‌گوید:

«در آن زمان، نگرانی‌هایی در مورد استفاده احتمالی از امکان مسدودکردن سایت برای سرکوب آزادی بیان شنیدیم. اما یک بار دیگر، دینای واقعی ثابت کرد که پیش‌بینی‌های وحشتناک اشتباه هستند. هیچ نمونه‌ای از نقض آزادی بیان عملاً وجود ندارد.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.